Здравейте,
Купих си Golf 3, 1996г. от Стара Загора и след регистрации, смени на масла и ремъци, технически преглед и диагностика на двигател, над 100км шофиране в Хасковска област, реших да я докарам в Столицата. Някъде между Ихтиман и София колата просто изгасна в движение и не искаше да запали повече. Странното е, че е почти току-що излязла от сервиз и онова, което момчетата от пътната помощ подозираха е проблем с термостата, казаха, че ще се наложи най-вероятно основен ремонт на двигателя. Чух, че 3йките и дори 4ките имат подобен проблем. Двигателят е 1.6.
проблем с VW golf 3, бензин, 1996
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с VW golf 3, бензин, 1996
Вероятно е изгоряла бобината.
Използвай търсачката-писано е доста по въпроса.
Използвай търсачката-писано е доста по въпроса.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
stnle написа:Здравейте,
Купих си Golf 3, 1996г. от Стара Загора и след регистрации, смени на масла и ремъци, технически преглед и диагностика на двигател, над 100км шофиране в Хасковска област, реших да я докарам в Столицата. Някъде между Ихтиман и София колата просто изгасна в движение и не искаше да запали повече. Странното е, че е почти току-що излязла от сервиз и онова, което момчетата от пътната помощ подозираха е проблем с термостата, казаха, че ще се наложи най-вероятно основен ремонт на двигателя. Чух, че 3йките и дори 4ките имат подобен проблем. Двигателят е 1.6.
Страхотни майстори няма що
!!!А не те ли пратиха при някой "добър" човек да те обрули като круша-масловка???
...и те да си вземат комисиона???? Бобина и комутатор...най-вероятно....- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
И аз мисля че е бобина или комутатор, или някоя прекъсната жичка, а за всеки случай можеш да провериш да не е изгорял някой бушон. Нямам как от термостата да изгасне изведнъж. Ако термостата не ти е наред, двигателя или ще прегрява, или много бавно ще загрява, но той по никакъв начин не влияе на запалването.
- toshe v ataka
- Автомобил:
- Двигател:
колега искараи централния кабел от делкото и виж дали фърля искра ако не бобина комутатор
- toshe v ataka
- Автомобил:
- Двигател:
кви са тия маистори колата няма ток те термостат браввввввввввооооооооооо евала
- toshe v ataka
- Автомобил:
- Двигател:
toshe v ataka написа:кви са тия маистори колата няма ток те термостат браввввввввввооооооооооо евала
и хората им вярват така правят пари
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Тук и врачки имало маи? как установи колегата 4е няма ток? без никва информация колата угасна и толкова.Върти ли се мотора като завъртиш клю4а никои не е споменал.Човекът кара пърна помошт е видял доста повече изгаснали коли по пътиятата от вас.
Според майстора от Казичене, вътре е пълно с кал и мръсотии. Имало нагар и всичко било от маслото (дори предполага, че има вода в цилиндрите, понеже маслото се виждало синьо). Иска да сменя сегменти, делко, гарнитура, спуск. тръби, картер и т.н. и да носи главата някъде за шлифоване. Около 700-800лв труда. Днес ще ходим с един опитен шофьор да питаме к'во става. Диагнозата е сериозна, а според сервиза, където ми сменяха маслата е и абсурдна. Ще видим какво е положението и ако трябва ще дърпаме до друг сервиз. В крайна сметка, майсторът изглежда доста кадърен, момчетата от Пътна помощ ме заведоха при него, но пък 1000лв отгоре (200 за пътна помощ и 800лв за ремонт) ми идва малко в повече, при условие че съм дал 3300лв аз колата
И то при условие, че не съм я карал повече от 2-3 дни след като я купих преди месец, смених й масла, ремъци водна помпа, водиха я на диагностика на двигател и не показа проблеми, не е шумяла, нито е имало пушек преди и когато се случи това, единствените симптоми бяха:
- колата изгасна в движение по магистралата при скоросто 130км/ч и само 1 път светна лампата за лейката
- повече не запали въобще (дали е имало въртене на мотора при палене не мога да кажа)
- когато човека от Пътна помощ врътна капачето на течността за охлаждането, течността кипна и потече
- показателят за температура си беше отвесен ( | ), а това значи, че най-вероятно е повреден... според Пътната помощ е понеже има въздушна възглавница...
Това е което мога да кажа засега, ще пиша пак като се видим с майстора по-късно днес.
И то при условие, че не съм я карал повече от 2-3 дни след като я купих преди месец, смених й масла, ремъци водна помпа, водиха я на диагностика на двигател и не показа проблеми, не е шумяла, нито е имало пушек преди и когато се случи това, единствените симптоми бяха:- колата изгасна в движение по магистралата при скоросто 130км/ч и само 1 път светна лампата за лейката
- повече не запали въобще (дали е имало въртене на мотора при палене не мога да кажа)
- когато човека от Пътна помощ врътна капачето на течността за охлаждането, течността кипна и потече
- показателят за температура си беше отвесен ( | ), а това значи, че най-вероятно е повреден... според Пътната помощ е понеже има въздушна възглавница...
Това е което мога да кажа засега, ще пиша пак като се видим с майстора по-късно днес.
- stnle
- Автомобил:
- Двигател:
предното мнение пак е мое ама имаше друг човек логнат на компа. Мисля, че изобщо нямаше въртене на мотора при палене...
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
stnle написа:предното мнение пак е мое ама имаше друг човек логнат на компа. Мисля, че изобщо нямаше въртене на мотора при палене...
колега,казваш"нямаше въртене".може хората от пътната помощ да се окажат прави.ако термостата е заседнал в затворено положение ,възможно е колата да е прегряла,а датчика на таблото да не е верен.затова си е показвал 90гр.ако е прегряла възможно е цилиндрите да са се напълнили с антифриз и за това да не иска да заварти мотора при палене.може и да не е прегряла,просто гарнитурата да е изпуснала в посока цилиндрите.това се случи и на шурея ми пак с голф 1.6 моно-abu мотор.само че го усетихме на време и не сме въртели стартера да запали.така запазихме биели и т.н.от изкривяване.а това се случи след каране на около 500 м.колата беше студена.като я отворихме всички цилиндри бяха пълни с антифриз.разминахме се с лек шлаиф на главата,нови гарнитури,масло и филтър. ако не е таина, сподели в кой сервиз в казичене закара колата.аз също съм от там .мога да ти кажа дали са читави.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
в слу4ея по евтиния вариант е да смени6 мотора с друг от моргата.
- stnle
- Автомобил:
- Двигател:
майсторът е Иван, на ул. Околовръстна. Според мен е точен, ще ми шлайфат главата на двигателя, смяна на гарнитура, картер, тръби, клапани и т.н. Показа ми на какво прилича двигателят и наистина е пълен с черна кал. Ще кача снимка с мястото на проблема след малко. Делкото има едно издадено желязце, което е влязло направо в него. Цялата работа идва от маслата.
- stnle
- Автомобил:
- Двигател:
Ето снимка. Двигателят е малко поразглобен, но там, където сочи стрелката има малка дупка, в която предполагам влиза едно желязце на делкото, което вече не е изпъкнало ами е влязло в само делко... поне така разбрах от обяснението. От тази страна на двигателя се е прецакало всичко и сега следва основен ремонт. Мисля (а и не само аз), че продавачът е този, който е виновен в случая... 

отново прецакан потребител!там в тоя отвор влиза задвижващия издатък на разпределителя(делко)!просто му е дошло времето!върти само валчето на палеца и чашката на прекъсвача(датчик Хол)!направен е от текстолит и стават тези работи!просто късмет!е ба...ти късмета ?!1000бглв назад! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”