Проблем с отключване на багажника!
-
ghost_dhh
- Автомобил:
- Двигател: 1996
- Контакти:
Проблем с отключване на багажника!
Проблемът е следният: Golf 3 ABS, 3врати, до сега винаги съм си ползвал централното на алармата за отключване и заключване, но от скоро не мога да си отключвам багажника с него. Пробвам и с ключа на врата и така се отключват вратите, а багажника стой заключен... Единствения начин е с ключа в вратата на багажника, но щом го изкарам и затворя багажника, той се заключва и трябва да повтарям процедурата, това за жалост ми е супер неудобно... Бих се радвал на помощ от някой, който е имал същият проблем и знае неговото разрешаване. Благодаря предварително!
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем с отключване на багажника!
Махни кората от задната врата и птъскай лостовата система с WD40.Най-вероятно проблемът е в 1 метална пластина, която трябва да се премества от централното. Намира се точно за бутон-ключалката .Корозира и запича яко .Пръскай обилно .
Разгледай внимателно точно там и ще ти стане ясно. Тази пластина пречи да се отваря багажника от бутона. Т.е. бутона има малък ход , но опира в тази пластина.
Преди 2 г. я правих тази профилактика , но не направих снимки
Разгледай внимателно точно там и ще ти стане ясно. Тази пластина пречи да се отваря багажника от бутона. Т.е. бутона има малък ход , но опира в тази пластина.
Преди 2 г. я правих тази профилактика , но не направих снимки
-
ghost_dhh
- Автомобил:
- Контакти:
Ще го пробвам това
благодаря много!
аз лично скоро правих тази профилактика но при мен проблема беше малко поразличен беше се откачило едно лостче което отключва и заключва капака. Но както и да е самото заключвао устроиство е доста просто, така че ако го поразгледаш и сам можеш да локализираш и отстраниш проблема.Съвета който бих могъл да ти дам е след като свалиш кората отключи и заключи с алармата при отворен капак и свалена кора за да можеш да виждаш какво се случва и провери дали въобще работи заключващия механизъм, имам в предвид следното не самата брава а лостчетата и вакумния механизъм(или електрическия ) който заключва и отключва задния капак, ако работи значи имаш нещо откачено по лостовите сглоки, ако ли не проблема е в задвижващото устройство.
А иначе както казва колегата преди мен не е лошо да го пръснеш с едно WD-40, винаги помага.
Успех
А иначе както казва колегата преди мен не е лошо да го пръснеш с едно WD-40, винаги помага.
Успех
-
ghost_dhh
- Автомобил:
- Контакти:
charata да днес видлях това лостче дето говориш за него... бих казал, че ключалката е доста просто измислена и не особенно качественно, проблема се оказа в края на патрона. Там има нещо като полукръгла шайба и като заключите вратата се завърта и не позволява при натискане на бутона да се дръпне лостчето за оключване, оказа се, че тази полукръгла шайбичка се е изметнала и по този начи седи на това положение за заключване. Благодаря за помоща!
Проблемът отстранен!
Проблемът отстранен!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”