тропаща предница БОРА ТДИ ПД
-
danipolice
- Автомобил:
- Двигател:
тропаща предница БОРА ТДИ ПД
здр скъпи колеги ,кажете какво да правя с моята колица смених тампоните по предницата макферсоните Лемфьордер и на носачите, проверихме шарнирите и накрайниците но тая пущита лопа ли лопа, кажете възможно ли е от тампоните на паразитната щанга да се получава?????като е вдигната на крика изглеждат стегнати!!!
Re: тропаща предница БОРА ТДИ ПД
има и едни къси щангички май биелетки бяха
те как са колега то друго отдолу нема

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
А пружините оригиналните ли са ти ? При мен със спортни пружини тропаше. След кто сложих газови амортис. се оправи. И аз смеих наскоро тампоните на макверсоните,но вече почнаха да се надигат. Най-добре като сменяш да сложиш полиуретанови навсякъде.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Какви пари ти излезна тампона на макферсона,че и аз май трябва да го сменявам?А иначе ти си сменил почти всичко по предницата,направо си нямам представа от какво може да е!Опиши малко какъв е звука и кога се появява!Да не се е разтропало някое каренце!?!
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Тампоните са по 20-30 лв, не са скъпи. С какви пружини и амор. си ?
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е претракване през малки неравности може да е биалетка.
При мен има едно прещтракване пеи навъртян волан.Все едно нешо с еотпъва.
Имаше го и с нормалните амортисьори,так аи с със спортните.
Идеи?
При мен има едно прещтракване пеи навъртян волан.Все едно нешо с еотпъва.
Имаше го и с нормалните амортисьори,так аи с със спортните.
Идеи?
- zdraveli
- Автомобил: 1.9 tdi 105 hp
- Двигател: BKC -2004
- Контакти:
колеги слушаите ме сега добре,значи тампоните горе на макферсона няма да спрът да хлопат-докато не си смените амортесьорите...изпитано от много автомонтьори,ако греша нека ме поправи някои.
и аз карам 1.9тди 131кс П.Д а това което му хлопа на колегата щом е проверил всичко залагам на амортесьора,има свободен ход ..това се полочава когато си заминава амортесьора,,,
сменяш комплект аз си сложих газови на КАЯБА- и нови тампони и краи забравяш з атези тампони на макферсона...
и аз карам 1.9тди 131кс П.Д а това което му хлопа на колегата щом е проверил всичко залагам на амортесьора,има свободен ход ..това се полочава когато си заминава амортесьора,,,
сменяш комплект аз си сложих газови на КАЯБА- и нови тампони и краи забравяш з атези тампони на макферсона...

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
zdraveli написа:колеги слушаите ме сега добре,значи тампоните горе на макферсона няма да спрът да хлопат-докато не си смените амортесьорите...изпитано от много автомонтьори,ако греша нека ме поправи някои.
Е тука си в грешка и веднага те поправям.А относно колегата пуснал темата:няма как да се разбере от разстояние,трябва да се прегледа от някой опитен монтъор.Иначе ще получиш най-различни мнения (все някой ще налучка )и пак няма да е ясно какво точно тропа.И все пак смени тампоните на стаб.щангата,най-вероятно те тропат.Ако неможеш да усетиш хлабината в тампоните на щангата с ръка, откачи двете биалетки.Щангата трябва да остане в едно положение(да не пада свободно надолу,а да се задържи).Ако се движи свободно - сменяй тампоните.Виж планките дето държат тампоните имат ли канал в средата- по новите имат.Имай го впредвид като купуваш нови тампони,да не стане грешка.И купи два нови болта,малко по-дълги от старите.От шарнир стават перфектно.Инак старите трудно се завиват,като сложиш новия тампон.Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”