За един стопен бушон !??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

За един стопен бушон !??

Мнениеот achodemo » Сря 30 мар 2011 20:11

Колеги днес случайно гледах таблото с бушоните и ми направи впечатление ,че един (този за затопляне на задното стъкло и страничните огледала) е нещо крив :horror: Извадих го и гледам той прелича на мекица ,самата пластмаса иначе е здрав :shock и няма никакви следи от прегряване или искрене по металните му крачета . Значи 20А беше ,махнах го и слочих нов , но реших да слоза по слаб за проба и сложих 10А , работи около 30сек. и го вадя дали е загрял и ми се стори ,че съвсем леко крачетата му топлеят !!!

Някакви идей , някой да е имал подобен случай !?

Единственото което ми идва на ум е вариянта ,бушоните да са долно менте (купувал съм ги нещо от сорта 10бр. за 2лв.) и да създава голямо съпротивление самия бушон и от там да се превръща в реотан :D

Golfur
Автомобил: golf 3 1994
Двигател: 2E

Re: За един стопен бушон !??

Мнениеот Golfur » Сря 30 мар 2011 20:26

най вероятно е менте аз също съм имал подобен проблем вземи си оргинален и пробваи с него

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Сря 30 мар 2011 20:49

Мисля че е добре първо да провериш какъв бушон (колко А) трябва да стои там.
Бил е 20 пробвал си с 10, ами то има и по 15!?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 30 мар 2011 20:57

Както каза колегата преди мен - провери колко А трябва да е и го замени с нов.
Не използвайте фалшиви евтини бушони, защото издържат голям товар преди да се стопят.Много повече от обявения.
Аз съм си взел истински бушони, стари, от морга.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Сря 30 мар 2011 21:01

andro_ написа:Както каза колегата преди мен - провери колко А трябва да е и го замени с нов.
Не използвайте фалшиви евтини бушони, защото издържат голям товар преди да се стопят.Много повече от обявения.
Аз съм си взел истински бушони, стари, от морга.

:012:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 30 мар 2011 21:13

Точно.Много от продаваните по магазинчетата бушони са супер ментета.Може и твоя да е бил менте и за това да е стопен.Аз ползвам само оригинални.Един познат от една морга ми подари една бушониера от Венто със всичките бушони.Поллзвам си от тях и нямат проблеми със стопяване :wink:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 30 мар 2011 21:21

Взимайте си маркови.За целта мога да кажа как не помня за фар беше по спомен 10амперов бушон издържаше товара,като когато сложа някой по-качествен(използвам само такива на ТЕСЛА),15 амперовите им гърмят като пуканки,а като сложа 20ампера колкото трябва да е всичко работи точно.Когато стане нещо горят ,а не да се стопяват.Поради такова нещо преди бащата запали инсталацията на колата от кофти бушон.ВМесто да изгори,се запалва ;(

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 30 мар 2011 21:24

mupk0 написа:Взимайте си маркови.За целта мога да кажа как не помня за фар беше по спомен 10амперов бушон издържаше товара,като когато сложа някой по-качествен(използвам само такива на ТЕСЛА),15 амперовите им гърмят като пуканки,а като сложа 20ампера колкото трябва да е всичко работи точно.Когато стане нещо горят ,а не да се стопяват.Поради такова нещо преди бащата запали инсталацията на колата от кофти бушон.ВМесто да изгори,се запалва ;(

Почти съм сигурен ,както и сам предположих ,че това е проблема , но реших да се допитам и до вашето мнение .
Благодаря на всички , ще търся да си купя качествени бушони . :bowdown

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 30 мар 2011 21:58

ама преди да го поставиш почисти с остро нещо и контактен спрей вътрешните пластини!ако са нагорели или окислени,никакви смени не помагат! :да:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 30 мар 2011 22:03

rudoni написа:ама преди да го поставиш почисти с остро нещо и контактен спрей вътрешните пластини!ако са нагорели или окислени,никакви смени не помагат! :да:

да,да и това го има .

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 30 мар 2011 23:00

Аз пък се научих по трудния начин да ползвам оригинални бушони..като замалко да се запаля :banghead: Бушона на усилвателя стопен..но здрав.. даже го чух като даде на късо... мноо'о якУ изплЮщя м*мито му... другия и той здрав... :banghead: боклуци всякакви..взимай само от моргаа :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 30 мар 2011 23:05

IvailoOo написа:Аз пък се научих по трудния начин да ползвам оригинални бушони..като замалко да се запаля :banghead: Бушона на усилвателя стопен..но здрав.. даже го чух като даде на късо... мноо'о якУ изплЮщя м*мито му... другия и той здрав... :banghead: боклуци всякакви..взимай само от моргаа :да:

От моргата не е гаранция ,че ще са качествени.Просто търси маркови,а не такива от "евтината пластмата". Тесла/Бош и още едни знаех аз.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 30 мар 2011 23:07

Оригиналкните бушони втора ръка са решение определено, но за да има греене значи може да има и хлабава връзка добре е да се огледат връзките. Чудно ми е как изобщо тия бушони ги пускат на пазара :evil: при положение, че са толкова опасни!? но тва е отделна тема.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 30 мар 2011 23:54

Pavcho2 написа:Оригиналкните бушони втора ръка са решение определено, но за да има греене значи може да има и хлабава връзка добре е да се огледат връзките. Чудно ми е как изобщо тия бушони ги пускат на пазара :evil: при положение, че са толкова опасни!? но тва е отделна тема.

Колега те греят,защото не са точни.Ако реално бяха 10ампера при ток около 9.5 щяха да горят.А реално те държат до 16-20ампера и греят докато не стопят бушона.Аз от тея китайските не съм видял изгорени,само стопени!

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 30 мар 2011 23:59

mupk0 написа:
Pavcho2 написа:Оригиналкните бушони втора ръка са решение определено, но за да има греене значи може да има и хлабава връзка добре е да се огледат връзките. Чудно ми е как изобщо тия бушони ги пускат на пазара :evil: при положение, че са толкова опасни!? но тва е отделна тема.

Колега те греят,защото не са точни.Ако реално бяха 10ампера при ток около 9.5 щяха да горят.А реално те държат до 16-20ампера и греят докато не стопят бушона.Аз от тея китайските не съм видял изгорени,само стопени!

Добре де кажи от къде да си купя хубави . Ако можеш вземи ми от С.Загора няколко и като дойдеш на срещата ще ти ги платя :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”