Табло Г3-свети слабо
- stelasss
- Автомобил:
- Двигател:
Табло Г3-свети слабо
Здравеите колеги,парво да спомена че сам изчел почти всичко изписано за осветлението на таблото (километража).Става вапрос за Г3 ,94г.Проблемат при мен е че ми свети много слабо таблото,проверил сам реостатчето за усилване и намаляне на светлините по таблото(сменено с клуч за светлините от друг Голф),двете крушки които са в горната част на таблото са здрави по 1,1W -реших 4е може да са слаби,купих една на 2W(OSRAM) сложих я и пак саштото,свалих таблото и директно му подадох ток на ония щинички отгоре кадето е захранването за крущките-резулатата е сащтия, свети си слабо.Крущките са от тия дето се навиват от ванщната страна оранжеви,ако има значение.Това ли са саставните части като на снимката по долу-бялата пластмаса на която седят крущките и зелената лента,(копирал сам я от колега от форума, но и при мен е така)отватре на бялата пласмаса има ли някакав отразител(рефлектор)или светловод?Надявам се някои колега да помогне.Благодаря предварително.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Табло Г3-свети слабо
оригиналните крушки са по 2 вата, вечер в тъмнината пак ли свети слабо,пробваи с друг ключ за фарове,почисти контактуващите части ......
- stelasss
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:оригиналните крушки са по 2 вата, вечер в тъмнината пак ли свети слабо,пробваи с друг ключ за фарове,почисти контактуващите части ......
Благодаря колега че се включваш в разрешаването на проблемат ми.Сас ключ от друг Голф пробвах,споменал сам го в темата си,може би не си обарнал внимание,да не би да слагам крушки с по къс балон,и саответно светлината да е по далеч от плаката и за тва да свети по слабо. Eто на снимката по долу крушките-зелената(по къс балон) е 2W а оранжевата(по далаг балон) 1,1W.От ватрешната страна на бялата пластмаса има ли нешто което да отразява светлината на крушката?При мен е гола пластмасата,и от долу е тая зелената плака,така ли трябжа да е?Или липсва нешто?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди време ми беше изгоряла крушка и купих две нови. Крушките които ги купих бяха със син цокъл и светеха слабо. Отидох до юнитрейд и си купих оригинални крушки и светнаха по-силно.
Колега сменяй крушките.
Колега сменяй крушките.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е възможен варианта провбай твойто табло на друг Голф.
Така ще елиминираш още една променлива, като много мръсна бленда.
Оригинално крушките са 2W сини.
На база на какво мислиш че ти свети слабо таблото?
Така ще елиминираш още една променлива, като много мръсна бленда.
Оригинално крушките са 2W сини.
На база на какво мислиш че ти свети слабо таблото?
-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай колега на самите крушки да им доближиш пластинките много близко една до друга и тогава ги монтирай
- stelasss
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги, проблема се реши с указаната от вас помощ, за което съм ви много благодарен.Смених двете крущки които са от горната част на таблото,старите бяха 1,1W и явно са идвали слаби,а новите които сложих са 2W както сте ме посъветвали и каквито явно трябва да бъдат.Резултата е положителен,сега се вижда значително по добре.Благодарности на отзовалите се колеги, поздрави на всички.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Здравейте, осветлението на парното ми е слабо и искам да попитам ако сложа крушка 2W дали ще се подобри. Не съм се опитвал да слагам диоди, защото до сега не съм работил с диоди.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
piter_96 написа:Здравейте, осветлението на парното ми е слабо и искам да попитам ако сложа крушка 2W дали ще се подобри. Не съм се опитвал да слагам диоди, защото до сега не съм работил с диоди.
Ще се подобри...но заедно с това трябва внимателно да измиеш със спирт всички светловоди и особено старателно да почистиш белия рефлектор зад централната крушка...Внимавай как сглобяваш челните светловоди..има ляв и десен....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”