Здравейте,
Преди две седмици си купих въпросната кола и вече дойде време да сменям акумулатора. Проблемът е, че не знам, колко ампера да бъде. Звънях в Bosch, но оттам ми казаха, че нямат информация за този автомобил. За обикновенните 1.8 били от 52 до 72 ампера. От един магазин ми казаха 45, но ми се вижда много малко, а и други изказаха подобно мнение. Ще Ви помоля да ми посочите оптималния вариант.
Предварително Ви благодаря за помощта!!!
Акумулатор за Golf 4 1.8T
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Акумулатор за Golf 4 1.8T
Трябва да погледна моя какъв е.Ти впрочем разбра ли ква е причината да умре акомулатора.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
а какъв ти е кода на двигателя
-
masterixx
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2009
Rabbit_TDI написа:Трябва да погледна моя какъв е.Ти впрочем разбра ли ква е причината да умре акомулатора.
Причина няма. Просто като я купих ми казаха да го сменям. Пък и се мъчеше при палене.
Вчера си взех 62 мисля от уж "сухите" и после нещо подивя колата. Днес ще ходя да чистя грешки.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Колега, аз на голфа съм с 45А още от Германия ми го докараха с него и има още доста живот.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
аз имам пасат с тоя мотор кода на мотора ми е АЕВ карам го с EXIDE 50 ампера беше ми в клиото и си го прибрах като продавах колата върти като луд,освен това съм забравял и цяла вечер плафоните и сутринта нямах проблем с паленето макар че се притесних като видях плафона да свети
- piter_96
Аз един пътсутринта от 8часа ги бях оставил габаритите(понеже нямам зумер) и като се стъмни(към 8часа) видях, че светят 
- piter_96
Притесних се, че трябва да викам някой да ми дава ток, но като завъртях то запали от първия път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
masterixx написа:Rabbit_TDI написа:Трябва да погледна моя какъв е.Ти впрочем разбра ли ква е причината да умре акомулатора.
Причина няма. Просто като я купих ми казаха да го сменям.
Добре ,че не са ти казали да направиш основен ремонт и да смениш турбото
-
masterixx
Rabbit_TDI написа:masterixx написа:Rabbit_TDI написа:Трябва да погледна моя какъв е.Ти впрочем разбра ли ква е причината да умре акомулатора.
Причина няма. Просто като я купих ми казаха да го сменям.
Добре ,че не са ти казали да направиш основен ремонт и да смениш турбото.Причини за трудно палене бол.Като за начало можеше да премериш стария и да го заредиш.Освен това провери генератора дали зарежда правилно.
То и от сервиза ми казаха д го сменял, че е заминал. Сега колата си пали екстра. Щото като ги продават, по цял ден седи с отворени врати и вътре свети всичко, за това ми казаха да го сменя. Сега малко офф-топик:
До тук съм сменил: Масла, всички филтри, ремъци, опъвач, водна помпа. После ми се прецака датчик на шофьорската врата и него смених за 130лв. На стартера ми смениха нещо за 50лв, че се чуваше едно превъртане като запали. Засега ми дава грешка и на ламбда сонда, ама нея на 5-ти ще я сменям. И нещо не работят чистачките на 1-ва степен и тях тогава ще ги правя.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Чистачките вероятно искат сваляне на механизма и чистене ,че клеясва (има тема в направи си сам) - направи го най-скоро че ще заклинят повече.
-
masterixx
Rabbit_TDI написа:Чистачките вероятно искат сваляне на механизма и чистене ,че клеясва (има тема в направи си сам) - направи го най-скоро че ще заклинят повече.
Проблема е следния
На степен 2 и 3 си работя перфе, не е като темата в "направи си сам" да забавят или нещо подобно. Просто на първа степен правят само един оборот и ако мръдна палчето за оборотите на чистачките, само тогава помръдват. Явно това палче дава ядове, защото и на другите степени не мога да регулирам честота им. Другия вариант реле или там каквото е.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
masterixx написа:Вчера си взех 62 мисля от уж "сухите" и после нещо подивя колата. Днес ще ходя да чистя грешки.
Няма такова животно "сух акумулатор". Пиши как пали с новия, но все пак това 62Ah е оптимален вариант за твоята машина.
-
masterixx
Няма такова животно "сух акумулатор". Пиши как пали с новия, но все пак това 62Ah е оптимален вариант за твоята машина.[/quote]
Сега пали на 6. Ходих и грешките да изчистят и Ламбда сондата е 100% за смяна. Само се надявам да не е изгорил нещо тоя дето слага акумулатора, че обърка + s -
хахаха Но това ще се разбере другата седмица като я оставя в сервиза.
Сега пали на 6. Ходих и грешките да изчистят и Ламбда сондата е 100% за смяна. Само се надявам да не е изгорил нещо тоя дето слага акумулатора, че обърка + s -
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”