смених така наречения поленов филтър или филтър за купето, дето се намира отпред между двигателя и купето в коша.
Някой обаче ми пусна мухата че това бил филтър за въздуха, ама не и за климатика
Мисля че няма други филтри, ама ще помоля за помощ от публиката
Аз имам един приятел който е господ на климатиците и той ми смени на моя голф3 1,6 101коня АЕК точно този между двигателя и купето и каза, че други филтри няма.
Да, аз преди 5 дена смених филтър на купето и исках да ми сменят и на климатика ама ми казаха че друг нямя колко тсьбират тия майстори един господ знае
°niksi° написа:Как ше няма друг филтър климатика. Има филтър /така наречения дехидратор - ако не се лъжа/.
Ама това е дехидратор...там нема филтър или ако има не се сменя.. само по себе си той изхвърля влагата от въздуха за да не се обледява и да не виреят микроби...
Има друг и се сменя, Никси е прав. При мен се намира зад радиатора, представлява цилиндър горе-долу колкото бобина от старите. Бобчо може да те ориентира още по-добре кога се сменя и защо. При смяната му ми смениха и фреона и ми излезе 70-80 лв. цялата работа.
Наистина е така както казва Никси. Служи за отделяне на влагата ако има такава от фреона, защото нешо не са се разбирали много.
Но въпроса е кога се сменя и защо???
Аз си имах доста проблеми с компресора и при който и да ида и да го питам за съответния дехидратор да трябва да се смени, все ми отговарят че му няма нищо, а проблемите по моята система си остават.