Здравейте колеги,
Имам Голф 3 1.8 моно ААМ 1996.
Онзи ден както си карах колата изведнъж загасна. Оказа се, че ми е изгоряла бензиновата помпа.
Смених я. След смяната наблюдавам следните проблеми :
Преди колата палеше от първия път и то с 1/4 оборот на стартера. Сега са необходими или два кратки опита или един по-дълъг. След като запаля и карам в нормални градски условия всичко е наред. Когато обаче вкарам двигателя в по-високи обороти (над 3000) понякога колата започва да придърпва а понякога гасне след като съм карал с над 3000 оборота и после отпусна газта. След като загасне се пали трудно - след 2-3 опита. Случва се рядко, но се притеснявам. Предстои ми дълъг път и искам да съм спокоен. Някой срещал ли е подобен проблем?
Поздрави,
В.Ботев.
Golf 3 прекъсва и гасне след смяна на бензинова помпа
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Re: Golf 3 прекъсва и гасне след смяна на бензинова помпа
колега когато купува помпата си съобрази ли се с дебита на гориво с които тя подава?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква помпа сложихте? Понякога безмарковите китайки дават отклонения.
Измери налягането на бензина с манометър в сервиз.
Измери налягането на бензина с манометър в сервиз.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
не е само при безмарковите ... пове4ето заводи ве4е са изнесени в китаи заради по евтината работна ръка.И ве4е сменената 4аст по автомобила издържа няколко месеца наи много година две, а оригиналната 4аст по автомобила държи 10-15 години и пове4е.
Благодаря ви за съдействието, колеги!
Помпата не съм я купувал аз, сложиха ми я в сервиза.
Казаха ми че е нова и не е китайска. Самата помпа ми струваше 100 лева. Не зная какви помпи се продават в момента.
Днес оставих колата в сервиза и им обясних на хората за проблема. Те са намерили някакъв "изпускащ вакум" оправили са го и са тествали колата. Казват че няма проблем. Още не се е случвало да прекъсва или да гасне. Ще покарам малко и ще видя...
Ще пробвам и да измеря налягането на бензина. Някой знае ли колко бара трябва да е?
И в краен случай си мисля да намеря някой размазан голф в някоя морга и да си ползвам оригинална помпа.
И продължавам да карам
Поздрави,
В.Ботев
Помпата не съм я купувал аз, сложиха ми я в сервиза.
Казаха ми че е нова и не е китайска. Самата помпа ми струваше 100 лева. Не зная какви помпи се продават в момента.
Днес оставих колата в сервиза и им обясних на хората за проблема. Те са намерили някакъв "изпускащ вакум" оправили са го и са тествали колата. Казват че няма проблем. Още не се е случвало да прекъсва или да гасне. Ще покарам малко и ще видя...
Ще пробвам и да измеря налягането на бензина. Някой знае ли колко бара трябва да е?
И в краен случай си мисля да намеря някой размазан голф в някоя морга и да си ползвам оригинална помпа.
И продължавам да карам

Поздрави,
В.Ботев
-
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно помпите на моноинжекциите работят на 1,5 бара, но може да са поставили и помпа, която да работи на 3 бара. 3 бара помпа не е проблем, защото има регулатор.
Налягането в самата система трябва да е от 0,8 до 1,2 бара, на работещ двигател, при свободен ход.
Дебитът на помпата трябва да е около 1 литър за 60 секунди.
За да се измери дебитът се окъсяват два от пиновете на релето за горивната помпа (за да работи постоянно на незапален двигател).
Налягането в самата система трябва да е от 0,8 до 1,2 бара, на работещ двигател, при свободен ход.
Дебитът на помпата трябва да е около 1 литър за 60 секунди.
За да се измери дебитът се окъсяват два от пиновете на релето за горивната помпа (за да работи постоянно на незапален двигател).
Благодаря за информацията колега 
Като намеря време ще пробвам да измеря налягане и дебит.
Поздрави,
В.Ботев.

Като намеря време ще пробвам да измеря налягане и дебит.
Поздрави,
В.Ботев.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”