Проблем с хидравликата на Голф 3, 1.9 ТД, 75к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
marlqcha
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравликата на Голф 3, 1.9 ТД, 75к.с.

Мнениеот marlqcha » Пон 04 апр 2011 16:17

Колеги, здравейте. Надявам се някой да може да ми помогне. Проблемът при мен е че хидр. помпа се чува прекалено силно, дори при най-лекото чукване на волана. Освен това, когато изгася колата, хвръква стабилна струя масло от дупчицата на капачката на резарвоара за хидр. масло. Предполагам че силните звуци се дължат на малкото количество масло останало в системата, но дори и да долея, не ми се рискува да я карам дори и на малко разстояние. Незнам дали да купувам помпа или да проверя по някакъв начин дали системата не е запушена, което е предпочитан вариант, тъй като помпата струва около 100 лева на старо. Друг въпрос на, който се надявам да ми отговорите е дали помпа от кой да е голф3 (без значение година,дизел или бензин) ще стане на моят голф, тъй като съм много бос в тая сфера, а и в момента 100 лева са ми доста и определено не ми се дават за помпа, която няма да ми свърши работа. Всякакви съвети биха ми били от полза. Предварително Благодаря!

marlqcha
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с хидравликата на Голф 3, 1.9 ТД, 75к.с.

Мнениеот marlqcha » Пет 08 апр 2011 8:32

Е, вярно че никой не ме отрази, но все пак.... Днес ще сменям хидр. помпа. Оказа се че може да се намери и за 60 лева. Относно различните помпи, се оказа че има 2 вида помпи за Голф 3 : с изнесен и с прибран лагер, каквото и да означава това (все пак казах че нищо не разбирам). Благодаря и шофирайте внимателно!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”