Неработеща задна чистачка Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SasHko
Автомобил:
Двигател:

Неработеща задна чистачка Голф 3

Мнениеот SasHko » Съб 02 сеп 2006 9:49

Здравейте отскоро съм член на голямата общност на Фолксваген със скромното триврато 1.8 моно с двигателче ААМ,92 год.Още със закупуването му на правих "задължителните"масла филтри ремъци даже и някои дреболийки,все пак за мен е "нова кола",но стигнах доникъде със следните проблеми:

1)Задната чистачка не работи-при пускане на 12 Волта от акумулатор към моторчето-тогава чистачката работи,Проверявам с мултицет на входните букси:Зелена/черна-0,кафява-маса и на другата мисля че е Жълта/черна-няма нищо-0 волта,когато дам на контакт има 12 волта на масата(кафяво)и на тази Жълто/черна.При подаване на команда от ключа за чистачките с натискане напред,нищо не се променя-няма никакви напрежения на Зелено/черната,а само дежурното 12В на Жълто/черна и маса.Познати ми казаха,че може да е в ключа проблема,други,че има прекъснат кабел на сгъвката на багажника.Искам да чуя няколко коментара преди да почна нещо да правя.

2)1 от светодиодите на бутончето(джойстика) за регулиране на огледалата за обратно виждане не свети-смених го със същия (по размер и форма,но не съм сигурен в качеството на нещата продавани в България).Първия,който сложих изгоря веднага втория свети втори ден,но вече много по-слабо.....
РЕШЕН:Светодиодите всъщстност не са LED,които са разпространени,а дифузиони-с вградено съпротивление-решава се със обикновен LED диод(зелен-0.04лв) и 500 ома съпротивление(0.02лв)

3)Не успях да регулирам фара от страната на шофьора (бие надолу) на задната му част има едно винтче,което се върти,но като го променям светлината се мести само наляво и дясно...
РЕШЕН-Има винтче за реглаж на фара в десния му(външен) край,което се върти със кръстата отверка
Ако някой е имал подобни проблеми нека сподели,за някои може и да са дреболии,но както е казал човекът-мерак с пари се гаси

Последна промяна от SasHko на Пон 04 сеп 2006 22:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Съб 02 сеп 2006 10:02

по двата ти въпроса има около 26 изчерпателни теми-поразрови се малко в търсачката :wink:

Потребителски аватар
SasHko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SasHko » Съб 02 сеп 2006 11:01

landwarrior написа:по двата ти въпроса има около 26 изчерпателни теми-поразрови се малко в търсачката :wink:

За съжаление изчетох темите за чистачки,написани за Голф Поло и Пасат-всичките проблеми са свързани с това,че задните им чистачки не спират да се движат или,че имат проблем с пръскалките.....

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 02 сеп 2006 11:46

за задната чистачка първо провери кабелите в гумения маншон на капака на багажника, най-често там се прекъсват.

Потребителски аватар
SasHko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SasHko » Съб 02 сеп 2006 13:55

handycam написа:за задната чистачка първо провери кабелите в гумения маншон на капака на багажника, най-често там се прекъсват.

Проверено вече май остана само ключа или някъде по кабелите.....

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 02 сеп 2006 15:02

като оголи маншона, дърпа ли кабелите, защото някой път се прекъсват само вътре жилата а изолацията си е здрава. кабелите на друго място няма къде да се прекъснат само на маншона на вратата има движение.

Потребителски аватар
teko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teko » Съб 02 сеп 2006 17:56

handycam написа:като оголи маншона, дърпа ли кабелите, защото някой път се прекъсват само вътре жилата а изолацията си е здрава. кабелите на друго място няма къде да се прекъснат само на маншона на вратата има движение.

Послушай го. Аз имах същия проблем-видимо здрави кабели но вътре беше прекъснат,можеш да оголиш малко кабела но към 5-та врата и от там да мериш или да пуснеш връзка към +. :wink:

Потребителски аватар
SasHko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SasHko » Нед 03 сеп 2006 17:31

teko написа:
handycam написа:като оголи маншона, дърпа ли кабелите, защото някой път се прекъсват само вътре жилата а изолацията си е здрава. кабелите на друго място няма къде да се прекъснат само на маншона на вратата има движение.

Послушай го. Аз имах същия проблем-видимо здрави кабели но вътре беше прекъснат,можеш да оголиш малко кабела но към 5-та врата и от там да мериш или да пуснеш връзка към +. :wink:

Страшен проблем стана това-продадох тъпия Форд,защото ми писна да го ремонтирам,да си взема Голфче,със старите коли е така за съжаление.Голфчето е с 3 врати-като махнах маншона,през който минават кабелите и оголвах тук-там се оказва,че на кабела,който търся в случая-Зелен/черен,преминава във син/черен през конектора няма 12 В на маса,дали е правилна логиката не знам,явно остава някъде вътре в купето да ги проверя,лошото е че не знам откъде да почна с разглабянето,защото не знам откъде точно минават кабелите...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Нед 03 сеп 2006 18:24

кабелите минават под шофьорският пластмасов праг.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 04 сеп 2006 15:15

Първо провери ключа и после почвай с кабелите по купето

Bary
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bary » Пон 04 сеп 2006 15:22

Ако не се лъжа 4иста4ката си има реле,не видях никаде да си го споменал,за6о не го погледне6 и него.Предполагам 4е знае6 къде се намират :wink:

Потребителски аватар
teko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teko » Пон 04 сеп 2006 16:20

Не му епроблема в релето.Той е написал,че при директно подаване на 12+ парцалчето си работи.

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Пон 04 сеп 2006 17:30

Мини при Васко-1 да ти реши проблема. Човекът е цар по всичко жичкаджийско във фауветата - ще ти спести сума време и нерви

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 04 сеп 2006 18:19

Обикновено проблема е в лостчето на таблото.Ако махнеш релето и пуснеш мостче между два от входовете, моторчето ще заработи.Просто явно самото реле не се задейства, дано Васко види темата и даде малко акъл :?

Потребителски аватар
SasHko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот SasHko » Пон 04 сеп 2006 21:03

Да би било да види Васко и да помогне,но ето докъде стигнах,при разглабяне на вратата,махане кората се вижда този конектор,който влиза в моторчето:

Изображение

Където в най-ляво е Зелен/Черен кабел,при подаване на +12 Волта на този кабел чистачката работи,Кафяв-Маса и Жълт/Черен,към който при изключен контакт има 0 Волта,а при включен има постояно +12Волта.Извадих конектора на ключа/мигачи-чистачки и там открих същия кабел Зелен/Черен при прозвъняване дава,че всичко е ОК,макар че се зачудих,защо,ако има реле:

Изображение

Според мен ако дам на късо на релето както каза,колегата би трябвало да тръгне и да съм 100% сигурен че ключа е Бъгав,ето и снимки на релетата,защото не знам кое отговаря за задните чистачки...

Изображение

Изображение

А тук изниква и въпроса може ли въобще да го няма това реле?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”