Здравейте отскоро съм член на голямата общност на Фолксваген със скромното триврато 1.8 моно с двигателче ААМ,92 год.Още със закупуването му на правих "задължителните"масла филтри ремъци даже и някои дреболийки,все пак за мен е "нова кола",но стигнах доникъде със следните проблеми:
1)Задната чистачка не работи-при пускане на 12 Волта от акумулатор към моторчето-тогава чистачката работи,Проверявам с мултицет на входните букси:Зелена/черна-0,кафява-маса и на другата мисля че е Жълта/черна-няма нищо-0 волта,когато дам на контакт има 12 волта на масата(кафяво)и на тази Жълто/черна.При подаване на команда от ключа за чистачките с натискане напред,нищо не се променя-няма никакви напрежения на Зелено/черната,а само дежурното 12В на Жълто/черна и маса.Познати ми казаха,че може да е в ключа проблема,други,че има прекъснат кабел на сгъвката на багажника.Искам да чуя няколко коментара преди да почна нещо да правя.
2)1 от светодиодите на бутончето(джойстика) за регулиране на огледалата за обратно виждане не свети-смених го със същия (по размер и форма,но не съм сигурен в качеството на нещата продавани в България).Първия,който сложих изгоря веднага втория свети втори ден,но вече много по-слабо.....
РЕШЕН:Светодиодите всъщстност не са LED,които са разпространени,а дифузиони-с вградено съпротивление-решава се със обикновен LED диод(зелен-0.04лв) и 500 ома съпротивление(0.02лв)
3)Не успях да регулирам фара от страната на шофьора (бие надолу) на задната му част има едно винтче,което се върти,но като го променям светлината се мести само наляво и дясно...
РЕШЕН-Има винтче за реглаж на фара в десния му(външен) край,което се върти със кръстата отверка
Ако някой е имал подобни проблеми нека сподели,за някои може и да са дреболии,но както е казал човекът-мерак с пари се гаси
Неработеща задна чистачка Голф 3
Неработеща задна чистачка Голф 3
Последна промяна от SasHko на Пон 04 сеп 2006 22:14, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:като оголи маншона, дърпа ли кабелите, защото някой път се прекъсват само вътре жилата а изолацията си е здрава. кабелите на друго място няма къде да се прекъснат само на маншона на вратата има движение.
Послушай го. Аз имах същия проблем-видимо здрави кабели но вътре беше прекъснат,можеш да оголиш малко кабела но към 5-та врата и от там да мериш или да пуснеш връзка към +.
teko написа:handycam написа:като оголи маншона, дърпа ли кабелите, защото някой път се прекъсват само вътре жилата а изолацията си е здрава. кабелите на друго място няма къде да се прекъснат само на маншона на вратата има движение.
Послушай го. Аз имах същия проблем-видимо здрави кабели но вътре беше прекъснат,можеш да оголиш малко кабела но към 5-та врата и от там да мериш или да пуснеш връзка към +.
Страшен проблем стана това-продадох тъпия Форд,защото ми писна да го ремонтирам,да си взема Голфче,със старите коли е така за съжаление.Голфчето е с 3 врати-като махнах маншона,през който минават кабелите и оголвах тук-там се оказва,че на кабела,който търся в случая-Зелен/черен,преминава във син/черен през конектора няма 12 В на маса,дали е правилна логиката не знам,явно остава някъде вътре в купето да ги проверя,лошото е че не знам откъде да почна с разглабянето,защото не знам откъде точно минават кабелите...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
ре
Да би било да види Васко и да помогне,но ето докъде стигнах,при разглабяне на вратата,махане кората се вижда този конектор,който влиза в моторчето:
Където в най-ляво е Зелен/Черен кабел,при подаване на +12 Волта на този кабел чистачката работи,Кафяв-Маса и Жълт/Черен,към който при изключен контакт има 0 Волта,а при включен има постояно +12Волта.Извадих конектора на ключа/мигачи-чистачки и там открих същия кабел Зелен/Черен при прозвъняване дава,че всичко е ОК,макар че се зачудих,защо,ако има реле:
Според мен ако дам на късо на релето както каза,колегата би трябвало да тръгне и да съм 100% сигурен че ключа е Бъгав,ето и снимки на релетата,защото не знам кое отговаря за задните чистачки...
А тук изниква и въпроса може ли въобще да го няма това реле?
Където в най-ляво е Зелен/Черен кабел,при подаване на +12 Волта на този кабел чистачката работи,Кафяв-Маса и Жълт/Черен,към който при изключен контакт има 0 Волта,а при включен има постояно +12Волта.Извадих конектора на ключа/мигачи-чистачки и там открих същия кабел Зелен/Черен при прозвъняване дава,че всичко е ОК,макар че се зачудих,защо,ако има реле:
Според мен ако дам на късо на релето както каза,колегата би трябвало да тръгне и да съм 100% сигурен че ключа е Бъгав,ето и снимки на релетата,защото не знам кое отговаря за задните чистачки...
А тук изниква и въпроса може ли въобще да го няма това реле?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”