ДААЗ или Кейхин-1 на 1,6EZ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

ДААЗ или Кейхин-1 на 1,6EZ

Мнениеот lozan67 » Пон 21 фев 2011 21:11

След много търене се сдобих и с двата карбуратора. ДААЗа е напълно механичен. И сега съм пред дилемата кой да сложа. Ладовия е с много по-големи клапи 2 Х 31,5мм . Няма грам вакуми, евтина подръжка/пълен ремонтен комплект 6лв./ Очаквам от него по-голям дебит на въздух, повече мощност е повечо гориво да лапка. Кейхина пък е движил Ауди 1,8 без проблем едва ли ще му се опъне Голфа по-прецизен и икономичен, но с маса проблеми като се зачета из Ауди форума. Искам да чуя и вашето мнение. Ако е карал някой и с двата може да каже мнението си. И не съм недоволен от Пиербурга, но на дълго няма сила, задъхва се.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: ДААЗ или Кейхин-1 на 1,6EZ

Мнениеот lion_heart002 » Пон 21 фев 2011 21:19

Само мога да ти кажа,ако запродаваш кейхина да пишеш лично... :beer

rocky66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky66 » Пон 21 фев 2011 21:43

lozan67 написа:...

Ами ... пробвай! По-добро от личната проба - няма :да:
Някъде и на мен ми се търкалят различни размери жигльори от ДААЗ, пък сигурно ги има още по магазинчетата ...
Можеш да експериментираш наволя и да споделиш :banana
Важна е тръпката и ... миризмата на бензин! Дай газ ... :076: : само VW heavy metal zork

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Съб 09 апр 2011 17:52

3000 km. С Кейхин-1. След смяната се наложи да си сменя и центровката на запалването. Впечатленията ми. В сравненеие с 2Е2. По-трудно палене сутрин. С Пиербурга палех от четвърт. Наложи се да си припомня годините със соц. возилата и смукача. Дръпни малко, после върни. На бензин и на газ всичко си е еднакво. И да има някаква разлика е по-скоро хипотетична. 2Е2 си ми беше напълно изрядно и си даваше добър вървеж и на газ и бензин. Кейхина върви по-добре на бензин, може и от плочката за газ да е. Тази е само с един щуцер. Разхода е почти еднакъв, Пиербурга е с малко по-икономичен. За сметка на това с Кейхина мотора е по-шумен и неустойчив на празен ход. С 2Е2-то не си усещах тихите обороти. Определено предпочитания за един изправен Пиербург пред Кейхина, въпреки общото мнение. Когато отидох да си купя ремонтен комплект от "Златен меркурий" там освен продавача беше и един от монтьорите им. Той също ми каза, че според него предимствата са в полза на един изправен Пиербург. Преди да бъде монтиран Кейхина го сервизирах като смених мембраните и някой от износените О-пръстени. Мисля да сложа юни месец ДААЗ-а, тогаваще споделя впечатления и за него.

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Съб 09 апр 2011 18:23

lozan67 написа: Наложи се да си припомня годините със соц. возилата и смукача. Дръпни малко, после върни. Мисля да сложа юни месец ДААЗ-а, тогаваще споделя впечатления и за него.
с дааза пак ще опъваш смукач напред-назад просто е неизбежно докато загрее до към 65-70гр.от към вървене ще си по доволен от пиербурга и кейхина благодарение на по-големите клапи които има.разхода е добър на мен ми даде при скорост 110-120км извънградско 8литра градско 10литра горивото е газ,на бензин си побарва бая ама жигльорите са ми големи.мотора е 1.8 ев,сподели после и твойте впечатления от дааз.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”