Проблем при ускорение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gdtron
Автомобил:
Двигател:

Проблем при ускорение

Мнениеот gdtron » Пон 09 май 2011 12:06

Здравейте, колата ми е VW Vento 94г. 1.8 90к.с. Проблема е следния, при ускорение в началото колата започва за ускорява плавно в един момент обаче започва да придърпва след което пак се оправя. Наскоро и сложих газова уредба но не мисля че там е проблема защото придърпването се появява и когато я карам на бензин. Искам да уточна че придърпването не всеки път се появява (поне за сега). Когато я запаля на място двигателя работи нормално дори когато я форсирам на място също реагира нормално. Насочил съм се към проблем в свещите. Къде според вас може да е проблем?

gdtron
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при ускорение

Мнениеот gdtron » Чет 12 май 2011 12:49

Така значи какво се оказа, преди да развием да прегледаме свещите отворихме дистрибуторната капачка. Оказа се че по пластините където контактува палеца имаше доста мръсотия и нагар. Изчистих го и нещата се подобриха значително. Мисля днес да купя нова дистрибуторна капачка и палец на Bosch от Косер за сътветно 13,50лв. и 6,50лв. За свещите още се колебая но май и тях ще сменям.

gdtron
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при ускорение

Мнениеот gdtron » Чет 19 май 2011 10:37

Последно развитие по темата: Смених дистрибуторната капачка, която междупрочем се оказа Ducellier а не както аз си мислех Bosch. В магазина казаха че има разлика между двете и ме накараха да проверя какъв тип е моята. Смемених свещите и кабелите и колата вече върви перфектно. Проблема се оказа комплексен, явно всичко е било за смяна. Това е от мен за сега ако има нещо друго пак ще питам :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”