GOLF III GTI ABF проблем скорости?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
GOLF III GTI ABF проблем скорости?!?
Здравейте колеги нов съм във форума и като цяло нов и пресен собственик на голф 3 гти абф 16v проблема е следния смених преди около 2 месеца при закупуване на голфа всички консумативи като масла ремаци ролки филтри както при закупуването на всеки нов "стар" автомобил, но без маслото на скоростната кутия и на диф'а понеже майстора каза че е в добро състояние и не е за смяна. Значи проблема е следния както когато купих колата така и сега когато я изпържа да речем и цедя скоростите по ред 1'ва докрай незнам в км в час колко е точно мисля че към 50км или 60км и да вкарам втора и идва проблема трудно влизане на скорстта понякога когато влезе все едно даваш газ но без ефект скоростта е включена но с газ само бучене в двигателя сякащ не е зацепило както трябва и тозо момента пак натискам саединител изклучвам скоростта и вече при паднала скорост и по малки обороти пак саединител пак втора и чак тогава везе зацепи с 3'та примерно от втора нямам проблем само с вклучване на 1'ва и на 2'ра от първа тогава са проблемите някакви мнения?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: GOLF III GTI ABF проблем скорости?!?
Ти на училище ходил ли си?? Тук мже да е авто форум, но все пак спазваме някаква граматика!
На въроса - според това, което успях да разбера от този предкирилски текст може да ти е заминал феродовият диск на съедиинителя. Ако е той да не ти пука, 60-тина лева е.
На въроса - според това, което успях да разбера от този предкирилски текст може да ти е заминал феродовият диск на съедиинителя. Ако е той да не ти пука, 60-тина лева е.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:Ти на училище ходил ли си?? Тук мже да е авто форум, но все пак спазваме някаква граматика!
Ем и моето мнение клони към съединителят, но той трябва да боксува и при 3та, 4 та и 5 та при подаване на гас, не само от 1 ва на 2 ра

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ходил съм на училище благодаря за въпроса! Пиша на десетопръстната система и понякога от бързане допускам грешки извинявам се за което!
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
как по точн?Вкарваш на скорост коя да е,набира леко а оборотите се вдигат така ли е или аз не сам разбрал как по точно става я кажи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами досега карах зверчето
(Много кеф носи тази колица) преди това карах пунто гт с коз'че беше 190 коня на дино после бмв е36 320 6'так след него и 318ис но толкова кеф от кола не съм изпитвал. Значи общо взето се описва със следното вкарвам първа трудно от там леко гас колкото за втора пак трудно после трета пак не е както трябва, но влиза чувствително по лесно от първа и втора същото е положението и с 4'та и 5'та не напълно както трябва но много по добре от 1'ва и 2'ра те влизат доста трудно дори съм имал засечки на светофар с първата... Друго което забелязвам, е че когато карам бавно примерно съм на 2'ра и искам да сменя на 3'та предавка да речем при настъпване на съединителя колата за момент се форсира леко това незная дали има връзка със проблема, но реших и за него да напиша тъй като не ми се струва нормално да е така.

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Както го описваш най-вероятно е или съединител, или нещо по синхронизацията на скоростите. По принцип всички по-стари голфове имат проблем при вклучване на първа, но на другите не би трябвало. Иди на доктор, така ме съмнява да открием проблема. Аз залагам за съединителя, защото на предишнат ами кола, форд, имах пособен проблем. Там не искаха да излизат някои скорости. Оказа се съединител.
Офф - Баварката е страшна!
Офф - Баварката е страшна!
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Проблема ти не е съединител а скоростна кутия (как не снимах моите запчатки да ти ги покажа
) беше същото кокто описваш. Решение нова кутия та да се опитам да обесня как беше при мен ;
Тръгване с 1-ва газ до ламарина после превключвам 2-ра газ колата не набира (2-ра е включена) изключвам 2-ра пускам съединителя пак натискам и включвам отново 2-ра газ колата почва да набира после 3-та, 4-та няма проблем, с 4-та на прекасвач около 200-205 км/ч давам 5-та колата се двежи супер но като отнема газта 5-та се изключва сама трябва да държа лоста. Вледствие 5-та изчезна на място колата като работи без проблем включвах 5-та все едно с натиснат съединител но колата не помръдваше след няколко седмици се загуби и 2-ра предавка дълго време карах 1-ва, 3-та и 4-та като купих нова кутия (май кода беше CDA) реших да отворя старата.
2-ра и 5-та нямаха синхронизатори, зъбите на забчатките бяха изпочупени и ошлайфани
маслото беше в цвета на живак но малко по лъскаво
та преди всичко си провери маслото за стружки 

Тръгване с 1-ва газ до ламарина после превключвам 2-ра газ колата не набира (2-ра е включена) изключвам 2-ра пускам съединителя пак натискам и включвам отново 2-ра газ колата почва да набира после 3-та, 4-та няма проблем, с 4-та на прекасвач около 200-205 км/ч давам 5-та колата се двежи супер но като отнема газта 5-та се изключва сама трябва да държа лоста. Вледствие 5-та изчезна на място колата като работи без проблем включвах 5-та все едно с натиснат съединител но колата не помръдваше след няколко седмици се загуби и 2-ра предавка дълго време карах 1-ва, 3-та и 4-та като купих нова кутия (май кода беше CDA) реших да отворя старата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега значи и при мен проблема както казваш явно е до сущ както при теб само дето все още при мен скоростите не се изключват сами и за момента макар и трудно но успявам да включвам предавките. Но явно на там съм тръгнал и аз към скоросттна кутия да кажеш нещо за цена на скоросттната кутия и нова ли имаш предвид или 2'ра употреба ? Понеже като гледам из форума абф'ите явно си имат проблем със скоростните кутии и незная дали ще намеря читава такава 2'ра ръка...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Те май на ФВ са си поблемни. На моето АГГ кутията му беше 550 с труда. За АБФ може да дойде малко повечко. Знам, че звучи нереално висока цена, но е така, даже майсторът ми взе 100 л вза труд, което е не много...
- passat_rs
Втора употреба от една морга там я монтирахме и пробвахме вече 2-ра година няма проблем взехме я за 230 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:Те май на ФВ са си поблемни. На моето АГГ кутията му беше 550 с труда. За АБФ може да дойде малко повечко. Знам, че звучи нереално висока цена, но е така, даже майсторът ми взе 100 л вза труд, което е не много...
А за втора ръка ли става въпрос колега или нова?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ми ти кЪ мислиш
Новата струва колкото голфа.

-
- Автомобил:
- Двигател:

- passat_rs
За най напред си провери маслото 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”