Как се избиват щифтовете на пантите на мк2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobiturboto
Автомобил:
Двигател:

Как се избиват щифтовете на пантите на мк2

Мнениеот bobiturboto » Вто 12 апр 2011 12:19

Здр.колеги имам следния проблем с пантите на вратите на двуврат мк2.На лявата врата долният щтифт на пантата се е износил и вратата ми провисва и трудно се затваря,имам други панти но неможах да избия щифта,ако някой го е избивал без да реже пантата нека каже как :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Как се избиват щифтовете на пантите на мк2

Мнениеот kris11 » Вто 12 апр 2011 12:38

Колега виж описанието ми в раздел Поло. Точно това правих.
Подлагам зад памтата нагревателен миканит на 1260 грЦ дебел 1мм ,керамичен плат около пантата, мокър парцал залепен отвън на вратата на мястото. Пропан бутанова горелка с пламък на косъм накрая , нагрява се пантата + щифта 2-3 пъти и се избива с чук и пробой.
Самата панта и щифта са закалени !!!! Свалената подвижна част от пантата се нагрява до червено и се остава на въздух да изстине / откаляване/. С кръгла пила се дооформя елипсата на фи и после се пуска дрелка с подходящо свредло. Направо с дрелка не става - ще те завърти . Ако имаш под ръка фреза /машина/ става на нея да се разпробие отвора. Прави се на струг нов щифт от Ст 45 , закалява се щифта и пантата/ Щифта после се отвръща. Набива се щифта в пантата и си ОК. Редовно смазване после на пантата и не само на нея врата.
Играчка си е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”