странен шум при десен завой ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
okmok
Автомобил:
Двигател:

странен шум при десен завой ???

Мнениеот okmok » Съб 09 апр 2011 16:44

колеги много ще сам ви благодарен ако някой ми помогне.става вапрос за голф 4.когато правя десен завои се чува някакав странен шум и не мога да преценя от каде точно идва.при ляв завои не издава такива звузи. вчера смазах боталата на предните челюусти на спирачките но никаква промяна.един фр ми каза че е от хидравличната помпа. вазможно ли е хидравличната течност да иска смяна или е нещо с ериозно???над 120 вапросният шум изчезва.моля ви помогнете шума е мн изнервящ.извинявам се за правописа но не сам писал на фонетика...

Последна промяна от okmok на Съб 09 апр 2011 17:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: странен шум при десен завой ???

Мнениеот alexx » Съб 09 апр 2011 16:48

най вероятно става дума за лагер на предна главина, левия.

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Съб 09 апр 2011 16:52

забравих да спомена че когато натисна леко спивачката шума изчезва.
кои е този лагер как да го сменя и колко струва ?

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Съб 09 апр 2011 17:43

вазможно ли е да имам каре за смяна ляво ватрешно го сменях преди 5 6 месеца сякаш при натоварена кола се чува леко тракане вазмойно ли е и на дясно ватрешно да му е изтекал живота??? хора моля помогнете с какавто и да е отговор в понеделник ще патувам на 200км от ямбол ако закасам някаде не ми се мисли... :banghead:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 09 апр 2011 22:14

Вдигни колата с крик и раздвижи колелото...първо го завърти,а после с две ръце разклати гумата...ако имаш разбит лагер при клатенето ще усетищ луфта,Ако някъде трие нещо при въртенето ще локализираш мястото....
Ако е каре тракането на завой е доста отчеливо и е с ниска честота.Лагерът по-скоро стърже и ромоли...
Едва ли ще закъсаш и от двата проблема,но все пак трябва да си наясно откъде идва шума...

arso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arso » Нед 10 апр 2011 18:44

alexx написа:най вероятно става дума за лагер на предна главина, левия.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 11 апр 2011 21:35

вдигаш предно Ляво, слагаш трупчета за осигуряване на гумите, палиш включваш 5та газ до към 100 гасиш мотора и слушаш колелото. Повтаряш процедурата на другото колело и сравняваш. Най-вероятно е лявото.
Лагера е около 30-40 лв /евтин вариант/ и 80-100 лв /SKF FAG/ комплект съc зегерка и гайка
Сам няма да се оправиш като за сефте. Необходими материали чук, дорници, флекс, секач, менгеме

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Сря 13 апр 2011 1:08

миналата седмица вдигнах предните колелета лагерите си бяха ок както феродото на челустите и цилиндарчетата и останах мн учуден от каде идва шума... и днес нещо ме бутна да вдигна и задните гуми да вида и там какво е дереджето и се оказа че задна лява гума почти не мога да я помрадна с раце... маншона на буталото което претиска феродовите челюсти беше много клеасало...наложи се дори да извадя цялото устроиство за спирачката и да го раздвижа на менгеме таи като дамо с щанга и проникваща смазка нищо не се получи...сега колата е ок но на цилиндарчето няма маншон и ме опасява че скоро време мойе да разиграя сащото занятие ??? че вапроса ми е някои мойе ли да ми каже дали продават такива маншончета и на каква цена д/г варвят понеже сам в много затруднено финансово полейение таи като ми преостои тежка операция.... ?

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Сря 13 апр 2011 7:09

възможно е да има и шарнир за смяна ,че и тампони на носача даж :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”