странен шум при десен завой ???
странен шум при десен завой ???
колеги много ще сам ви благодарен ако някой ми помогне.става вапрос за голф 4.когато правя десен завои се чува някакав странен шум и не мога да преценя от каде точно идва.при ляв завои не издава такива звузи. вчера смазах боталата на предните челюусти на спирачките но никаква промяна.един фр ми каза че е от хидравличната помпа. вазможно ли е хидравличната течност да иска смяна или е нещо с ериозно???над 120 вапросният шум изчезва.моля ви помогнете шума е мн изнервящ.извинявам се за правописа но не сам писал на фонетика...
Последна промяна от okmok на Съб 09 апр 2011 17:46, променено общо 1 път.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: странен шум при десен завой ???
най вероятно става дума за лагер на предна главина, левия.
забравих да спомена че когато натисна леко спивачката шума изчезва.
кои е този лагер как да го сменя и колко струва ?
кои е този лагер как да го сменя и колко струва ?
вазможно ли е да имам каре за смяна ляво ватрешно го сменях преди 5 6 месеца сякаш при натоварена кола се чува леко тракане вазмойно ли е и на дясно ватрешно да му е изтекал живота??? хора моля помогнете с какавто и да е отговор в понеделник ще патувам на 200км от ямбол ако закасам някаде не ми се мисли... 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Вдигни колата с крик и раздвижи колелото...първо го завърти,а после с две ръце разклати гумата...ако имаш разбит лагер при клатенето ще усетищ луфта,Ако някъде трие нещо при въртенето ще локализираш мястото....
Ако е каре тракането на завой е доста отчеливо и е с ниска честота.Лагерът по-скоро стърже и ромоли...
Едва ли ще закъсаш и от двата проблема,но все пак трябва да си наясно откъде идва шума...
Ако е каре тракането на завой е доста отчеливо и е с ниска честота.Лагерът по-скоро стърже и ромоли...
Едва ли ще закъсаш и от двата проблема,но все пак трябва да си наясно откъде идва шума...
alexx написа:най вероятно става дума за лагер на предна главина, левия.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
вдигаш предно Ляво, слагаш трупчета за осигуряване на гумите, палиш включваш 5та газ до към 100 гасиш мотора и слушаш колелото. Повтаряш процедурата на другото колело и сравняваш. Най-вероятно е лявото.
Лагера е около 30-40 лв /евтин вариант/ и 80-100 лв /SKF FAG/ комплект съc зегерка и гайка
Сам няма да се оправиш като за сефте. Необходими материали чук, дорници, флекс, секач, менгеме
Лагера е около 30-40 лв /евтин вариант/ и 80-100 лв /SKF FAG/ комплект съc зегерка и гайка
Сам няма да се оправиш като за сефте. Необходими материали чук, дорници, флекс, секач, менгеме
миналата седмица вдигнах предните колелета лагерите си бяха ок както феродото на челустите и цилиндарчетата и останах мн учуден от каде идва шума... и днес нещо ме бутна да вдигна и задните гуми да вида и там какво е дереджето и се оказа че задна лява гума почти не мога да я помрадна с раце... маншона на буталото което претиска феродовите челюсти беше много клеасало...наложи се дори да извадя цялото устроиство за спирачката и да го раздвижа на менгеме таи като дамо с щанга и проникваща смазка нищо не се получи...сега колата е ок но на цилиндарчето няма маншон и ме опасява че скоро време мойе да разиграя сащото занятие ??? че вапроса ми е някои мойе ли да ми каже дали продават такива маншончета и на каква цена д/г варвят понеже сам в много затруднено финансово полейение таи като ми преостои тежка операция.... ?
- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е да има и шарнир за смяна ,че и тампони на носача даж 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”