НЕсъществен въпрос за бензина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

НЕсъществен въпрос за бензина

Мнениеот dushanov » Вто 12 апр 2011 19:31

Здравейте колеги! Колата ми е на метан (АЕК мотор,ако има значение). Винаги паля сутрин на бензин и след това си карам на метан. Зареждам само с 98 от лукойил. Въпроса ми е, при самото загряваме на двигателя дали има значение с 98 или 95 е. Знам, че с по-високооктановия бензин колите харчат по-малко, но при загряването сутрин има ли значение? Благодаря...

п.с. Пускам темата тук, защото колата е Голф.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: НЕсъществен въпрос за бензина

Мнениеот Vento » Вто 12 апр 2011 19:44

На обикновен (нетунингован) двигател, бензинът не влияе на загряването. На мощността и икономията е много относително (по-скоро няма разлика). Според мен лично, щом караш на метан, слагай си 95 заради по-ниската цена, няма смисъл от по-висок октан.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: НЕсъществен въпрос за бензина

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 12 апр 2011 20:01

Vento написа:На обикновен (нетунингован) двигател, бензинът не влияе на загряването. На мощността и икономията е много относително (по-скоро няма разлика). Според мен лично, щом караш на метан, слагай си 95 заради по-ниската цена, няма смисъл от по-висок октан.

Колегата е много прав! И да има разлика е толкова минимална че неможеш да я усетиш. Или сам си внушаваш че има разлика! Ако имаш познат на бензиностанция нека да ти сложе някой път без да знаеш 98 и да видиш че няма да усетиш разлика. И аз бях като тебе. Слагай там бензин да има с какво да я палиш, няма разлика в загравянето и икономия от различните бензини, поне не обик. двигатели!
Виж ще има разлика ако намериш Чист бензин, смисъл да не е бутан с добавки от нашите бензиностанции, там може да се усети някакси по-чиста работа на двигателя.

п.п Аз когато сложиш 100 октана на моя Асматик, отзат от ауспоха почна да излиза различна миризма, немога да я опиша ма се усеща :horror:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”