Здравейте,
днес смених съединителя и за около 70-80км нямаше проблем със скоростите (хода на съединителя много се скъси). След това обаче включването на 1-ва, 2-ра, задна е почти невъзможно. Жилото е с "автоматично" настройване. Предполагам, че е от жилото, но ми е нужно временно решение (ако има такова) за няколко дни докато ми остане време да стигна до някой майстор (, който препоръчате в София).
Проблема се задълбочи - вече при включен двигател не успявам да превключа скоростите, а колата даже потегля при докрай натиснат педал на съединителя.
Благодаря за съдействието!
Колата е Golf 3 GTI 115hp (1993)

Преблем с превключването на скоростите с нов съединител
Преблем с превключването на скоростите с нов съединител
Последна промяна от thered на Чет 07 сеп 2006 12:33, променено общо 3 пъти.
Видях се в чудо. Оказва се че съм купил колата с вече поставана шайба, но идиота който е поставял жилото не го е отключил (една пластмасова шапка над системата за компенсация на жилото, която трябва да се завърти). Съответо стария съединител е свършил курса преждевременно та го смених с нов. Същия цървул е загубил и едно гумено маншонче с две пластинки които захващат жилото откъм страната на двигателя - е нема да ви разправям какво разкарване беше (всички разправяха че такова нама да намеря - намерихме на Симеон, ЗОРЛЕМ). Сега оставих колата да сменят жилото с маншончето па да видиме...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”