Проблем! Странни вибрации в купето!
Проблем! Странни вибрации в купето!
Здравейте на всички. От скоро съм собственик на Golf IV 1.4 16V 75кс. бензин. Не съм запознат с тези двигатели та имам питане: Оборотомера ми показва 760-780 оборота /приблизително/, двигателя работи без прекъсване, но на празен ход се усеща вибрация в купето. Това нормално ли е? Според мен не е, от какво може да е проблема? Другото нещо което ме притеснява е, че когато минавам през "легнал полицай" макар и много бавно се чува скърцане. Натисках предницата и за дницата на колата /все едно когато проверяваш дали държат амортесьорите/, отново същото скърцане. Предполагам, че е нещо по окачването, но кое точно нямам идея. Амортесьорите са добре, на са оттарвали, тампоните на "Макферсона" Малко са поизкочили чашките им нагоре, но все още държат, не са се разхлопали. И последният ми въпрос, какви масла да и сложа като марка и показатели имам предвид за двигателя, скоростна кутия, антифриз/сега съм с някакъв червен на цвят/? Благодаря, предварително!
Последна промяна от mironii на Чет 21 апр 2011 11:50, променено общо 1 път.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: Проблем! Странни вибрации в купето!
виж приятел това за скърцането дазнаеш че е от тампоните на носачите,от тях идва провериги и ги смени.за маслото мисля че 10в 40 е добро за теб.оборотите на 1.6 16в на празен ход са около 680 ,мисля че и при теб трябва да са толкова.700-800 може да са само ако си с вкючен климатик.защо не идеш в някой сервиз да и направят обстоен преглед
Re: Проблем! Странни вибрации в купето!
Не съм в БГ в момента, в Италия съм. Купих колата преди седмица. Не искам да я карам на диагностика тук, защото нищо няма да разбера от това което ще ми кажат / НЕ РАЗБИРАМ ИТАЛЯНСКИ /. Та за това тарся мнения тук.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”