Моля някой да даде съвет как да оправя този калник. Смятам сам да се заема че не ми се дават пари за майстори.
Голф 3 1993г.
Дупка от корозия в преден калник
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Re: Дупка от корозия в преден калник
Нов калник и си готов.

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
hayabusa_gsxr написа:Нов калник и си готов.
Само да не попадне на някой в по-лошо състояние ...
Можеш да го оправиш и с ламаринка

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
В магазините за автобои се продават ремонтни комплекти със стъклопласт цената е 6 - 7лв, мисля, че ще ти свърши идеална работа. Ама калника е на болтчета, тук от форума можеш да си купиш друг калник за 10 - 20лв и да си го смениш за 15минути, дори можеш да си намериш същия цвят.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвал съм ги тия ремонтни комплекти, трудно се моделира мястото и става мърлява работа. Освен комплекта ще ти трябва и кит след това и отидоха 20лв. Както и боя. За тия пари си взимаш здрав с твоя цвят и забравяш за проблема. 

- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Продава се часта от лайсната надолу, заварката се пада под лайсната. Намираш някои да я завари и боядиса. Всички други начини освен със смяната на целия калник, не ги пробвай!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
iavor89 написа:Продава се часта от лайсната надолу, заварката се пада под лайсната. Намираш някои да я завари и боядиса. Всички други начини освен със смяната на целия калник, не ги пробвай!

Колегата е дал най-евтиният вариант! Само долното парче се изрязва и се заварява на калника, малко кит за засилка боя и лак и става като ново, поне така ми направиха моя!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
най-евтиният вариант е нов калник....от 20 до 40 лв...ако намери същия цвят,а това не е невъзможно...просто 10 мин работа и е готов!!!!Всичко останало е много по-скъпо и по-нетрайно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
iavor89 написа:Продава се часта от лайсната надолу, заварката се пада под лайсната. Намираш някои да я завари и боядиса. Всички други начини освен със смяната на целия калник, не ги пробвай!
Правилно ли съм разбрал? Продава се като отделен елемент част от калника. Ако е така това е което ми трябва.
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Ако си в Карнобат тук има един авто - джамбаз
само с VW си играе мога да го попитам най много 35-40 лв 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:най-евтиният вариант е нов калник....от 20 до 40 лв...ако намери същия цвят,а това не е невъзможно...просто 10 мин работа и е готов!!!!Всичко останало е много по-скъпо и по-нетрайно!
Това е

Само ще допълня: ако е нов калник от морга, купувай задължително оригинален!!! Познава се по щампите VW, както и по антикорозионната защита най-долу. Турските имитации покритието долу го правят по-тънко - вгледай се и веднага ще ти стане ясно какво се опитвам да кажа.
Вариант номер две, пак за толкова пари, турски калник чисто нов (не от морга). Продава се без боя, на грунд, като преди монтажът трябва да се обработи от задната страна с битумна боя (примерно боди). И двата варианта стават.
Иначе, да купуваш "ремонтен комплект за калник"

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”