Проблем двигател АБФ
- mafiota09
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем двигател АБФ
Проблема е че през маркуча на маслените изпарения хвърля много масло и отива в въздушнат кутия и ми цапа филтара.Също като мина през някой дупка по- дълбока светва лампата за масло,апак масло си има...какъв може да е проблема маслото вече е старичко над 8000 км ако смени дали няма да се оправи или нещо друго.Двигателя е 2.0 16в АБФ.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем двигател АБФ
това че ти излизат много маслени пари през отдушника не е добре-заформя се ремонтче,глава,клапани,гумички
а и с таз лампа дето светка за маслото....да не се е разхлабила буксата при датчика за налягане на маслото?че пак лошо
а и с таз лампа дето светка за маслото....да не се е разхлабила буксата при датчика за налягане на маслото?че пак лошо
- mafiota09
- Автомобил:
- Двигател:
абе мерихме му компресията идеална ама щом казваш че ще сме за ремонт значи ще правим!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Количеството маслени пари зависи от състоянието на двигателя,но не само.Ако наливаш гадно масло,което при по-високи температури става на вода и е твърде рядко,нормално е да отива във въздуховода и да имаш яодве и с лампата.Отделно какво разбираш под "много масло" ,губи ли масло и колко от смяна до смяна?
С какво масло я караш тази кола? Марка,модел,вискозитет?
Аз си изнамерих една екстра,която задържа капките масло,които пътуват заедно с маслените пари от картера и моното ми най-накрая спря да се зацапва постоянно от маслото,което мотора ми (макар че е чудесен и се кара с доста качествено масло) лееше вътре.Пробвах и пак си подухва,както си подухваше и преди т.е. не пречи на газовете да си минават през него,ама задържа капките.Видях го забучено точно на един ABF и порових да видя какво е,за какво е и т.н.
Това представлява нах-грубо казано топка тел,която е като мрежичка и задържа капките масло,така през нея минават само газове и пари,но не и капки масло.Представлява ето това :

С какво масло я караш тази кола? Марка,модел,вискозитет?
Аз си изнамерих една екстра,която задържа капките масло,които пътуват заедно с маслените пари от картера и моното ми най-накрая спря да се зацапва постоянно от маслото,което мотора ми (макар че е чудесен и се кара с доста качествено масло) лееше вътре.Пробвах и пак си подухва,както си подухваше и преди т.е. не пречи на газовете да си минават през него,ама задържа капките.Видях го забучено точно на един ABF и порових да видя какво е,за какво е и т.н.
Това представлява нах-грубо казано топка тел,която е като мрежичка и задържа капките масло,така през нея минават само газове и пари,но не и капки масло.Представлява ето това :

- zfa159
- Контакти:
Ами при мен е лесно,понеже съм с моно и двете тръби за картерна вентилация се събират горе точно преди самото моно и така обира маслените капки и от горната част на главата и от долната тръба за картерна вентилация.
Изнамерих някаква снимка от нет-а на такъва двигател и съм я монтирал ето тук,в маркуча (влиза доста плътно) :
Изнамерих някаква снимка от нет-а на такъва двигател и съм я монтирал ето тук,в маркуча (влиза доста плътно) :
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На филтърните кутии на жигулитата и на ладите има такива телчета да знаете 
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Извади търбичката за газовете от маркуча, сложи му една коркова тапа там, и прокарай един маркуч от търбичката до под купето. Аз лично съм го извадил нищо че не съм имал проблеми с него даже не съм прекарал маркуч пък не ми мирише в купето...
- zfa159
- Контакти:
Имат за цел екология,понеже това са маслени пари,недоизгоряло масло дефакто.Ако ги изкараш навън с маркуч,тровиш майката природа,това им е целта,заради подобни нещша,въвеждат после и другите неща - ЕГР и т.н.
Ако ги кзараш с маркуч,нещата са ок,ама това все пак е масло и колата отдлу става цялата мазна,понеже капките се отлагат къде ли не по пода на колата...поне няма да ръждяса,де
Идеята за смазването не е лишена от смисъл,но едва ли,понеже примерно на моно-то,бензина изпълнява тази функция и не остава клапата да бъде суха,защото той там е течен и т.н. (ако колата не е на газ,ест.)
Иначе тези пари цапат колектора,цапат леглата на клапаните,дроселните клапи и всичко по пътя си.
Лично аз си набих онези телища и моното спря да се зацапва толкова...в смисъл,пак си е леко мазно,но чусвтвително по-малко от преди,пък колата никога не е харчила масло (от смяна до смяна,не се вижда да мърда,а една смяна стана на 21 000км,понеже го забравих
).
Ако ги кзараш с маркуч,нещата са ок,ама това все пак е масло и колата отдлу става цялата мазна,понеже капките се отлагат къде ли не по пода на колата...поне няма да ръждяса,де
Идеята за смазването не е лишена от смисъл,но едва ли,понеже примерно на моно-то,бензина изпълнява тази функция и не остава клапата да бъде суха,защото той там е течен и т.н. (ако колата не е на газ,ест.)
Иначе тези пари цапат колектора,цапат леглата на клапаните,дроселните клапи и всичко по пътя си.
Лично аз си набих онези телища и моното спря да се зацапва толкова...в смисъл,пак си е леко мазно,но чусвтвително по-малко от преди,пък колата никога не е харчила масло (от смяна до смяна,не се вижда да мърда,а една смяна стана на 21 000км,понеже го забравих
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
То и катализатора е сложен за екология пък 95% от нас са го махнали 

- zfa159
- Контакти:
О,аз въобще не казвам,че е лоша идея картерната вентилация да се изведе навън в околната среда,просто казвам за какво са го направили така от завода
Аз лично не исках да си правя колата със защитен маслен слой отдолу,изкарвайки вентилацията там с маркуч и реших да си сложа тази простотия с телчетата и в действителност спря да си зацапва толкова сериозно моното с масло.
Колегата,автор на темата,така и не каза с какво масло се кара колата,както и другите неща,които попитахме...май темата не му е особено интересна вече или пък се юрна да прави основен ремонт
Аз лично не исках да си правя колата със защитен маслен слой отдолу,изкарвайки вентилацията там с маркуч и реших да си сложа тази простотия с телчетата и в действителност спря да си зацапва толкова сериозно моното с масло.
Колегата,автор на темата,така и не каза с какво масло се кара колата,както и другите неща,които попитахме...май темата не му е особено интересна вече или пък се юрна да прави основен ремонт

- mafiota09
- Автомобил:
- Двигател:
еми маслото ми е 10-40 репсол и се оказва че след като загрее самата кола (следователно и маслото)тогава след 3000 оборота започва да пищи.И затова почвам да си мисля че маслото вече нищо не става от него и ще сменям да видя какво ще стане.Апак за маслото в кутията се оаказа че сме наляли малко повече и го изхварлило от там!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”