Губи антифриз 1.8 абс + метан.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Губи антифриз 1.8 абс + метан.

Мнениеот milenkrastew » Пет 15 апр 2011 15:00

Здравейте колеги, отдавна не съм писал във форума .
около 5 години карам Г3 1.8 АБС 93 година 5 вр + метан .
Преди 1 месец забелязах че ми липсва антифриз и след като долях изчаках 2 дни и забелязах че отново няма течност . Търсих,търсих и я намерих в маслото.
Процедурата е ясна- шлайф, пасва клапани , нова гарнитура Виктор Рентз гумички и т.н.
сглобих , запали , центровка...НО ...пак губи по около 300-500 мл на 100 км.
В маското я няма , в аспуха я няма /налях одеколон и после душих аспуха - нищо/ . мериха ми антифриза в автосервиз за наличие на газове - нищо. Течове - няма,

Питането ми е такова : при тест на антифриза с уред като двусекционна пипета с някакъв реактив/ не знам как се казва/ - има ли значение дали двигателя работи на метан или бензин за наличие на отработени газове , които да ми покажат дали е главата?
Ако не къде може да се губи антифриза?

Благодаря предварително.

Последна промяна от IvanMan на Пет 15 апр 2011 18:12, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: ГУБИ АНТИФРИЗ 1.8 АБС+ МЕТАН

Мнениеот balamata » Пет 15 апр 2011 17:41

Най-шибаните места от които може да губи антифриз,които трудно се забелязват,според мен са три.Говоря именно за този така прочут двигател-1.8АБС.Водната помпа,сглобката долу при термостата и тапа на колектора под моното,в моя случай беше тази под ТПС-а.Имах загуба при загрял двигател и се изпаряваше на момента от топлината.Ако си сигурен,че няма сълзене от нито една снадка със скобичка,провери тези три места,но на загрял двигател и гледай внимателно.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Re: Губи антифриз 1.8 абс + метан.

Мнениеот milenkrastew » Чет 28 апр 2011 15:53

след дълго оглеждане на тапите и всичко отдолу на колата най-накрая го открих ТЕЧА е само при загрял двигател от вътрешната задна страна на маркучето на отклонението на парното за към изпарителя което не се вижда отгоре .
интересното в случая е че теча влизаше междудвата термоизолационни панела към купето , слизаше надолу и падаше върху ауспуховите тръби и от там,,,, го няма вече.това гоправи невидим и недокосваем .
доста ядове ми докара , но накрая е ок
благодаря на колегите от технически форум голф + автогазови уредби.
айде здраве

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”