Колеги голфа го купих, смених му маслото и както си се возя вече 6000км, изведнъж ми светва лампата за маслото и след 5 секунди угасва. Спирам, чистя пръчката за маслото и като я вадя а тя суха...
Известно ли ви е този двигател да гори масло?
Голф 4 2.3 V5 (150к.с.) гори масло
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 2.3 V5 (150к.с.) гори масло
Не би трябвало да гори масло попринцип, ти ли загаси мотора или той сам спря.
С какво масло го караш?
С какво масло го караш?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
какъв е викозитет на маслото ? често ли я караш в червеното на оборотомера ?
паркирах се и го погледнах не е е гаснал мотора (имах предвид че лампата за маслото угасна след 5 сек) . Няма никакви признаци встрани от нормалното. Не ръчкам колата въобще. Карам много икономично.
Маслото е пълна синтетика Titan 5-40
Маслото е пълна синтетика Titan 5-40
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Колега като го настъпиш изпушва ли ти за кратко синкъв пушек (трябва втори човек).Най вероятно са ти износени гумичките и водачите на клапаните.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
сложи 10w40 motul или castrol но оригинален ако го гори най-вероятно са гумички на клапани
Сега я загледахме и отгоре между главата и блока има някаде да сълзи и всичко е в масло. Докарах няколко майстора да я гледат и разправят че най-вероятно е гарнитура на капака или на клапаните. В понеделник ще я раглобят да се види. Мерси за информацията и съветите!
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маслото, с което я караш е хубаво, най-вероятно найстина има теч отнякъде, което е най-малкия дявол.

-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Със същия мотор съм и да ти кажа честно колега струва ми се малко тъничко това масло дето ползваш! НМе зая на какъв пробег ти е мотора, но моя е на 200 000 (смея да твърдя реални) и си му сипвам Мотул 6100 10 на 40 и откакто го смених не съм забелязал да го лапа за около 6000 километра, само ми се беше отвил някава пробка и сълзеше и сега след като я затегнахме трябва да долея малко, но не знам пак казвам струва ми се че двигателите ни не са за чак толкова тънко масло!
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:сложи 10w40 motul или castrol но оригинален ако го гори най-вероятно са гумички на клапани
+1
Имах един познат който беше сложил калпаво масло - изгоря го за има няма 6000к. Сеха е с 10 на 40 и си свирка
Пробвай с маслото после прибягвай до по - сериозни ремонти. Успех и весели празници
BG_POLICE написа:Със същия мотор съм и да ти кажа честно колега струва ми се малко тъничко това масло дето ползваш! НМе зая на какъв пробег ти е мотора, но моя е на 200 000 (смея да твърдя реални) и си му сипвам Мотул 6100 10 на 40 и откакто го смених не съм забелязал да го лапа за около 6000 километра, само ми се беше отвил някава пробка и сълзеше и сега след като я затегнахме трябва да долея малко, но не знам пак казвам струва ми се че двигателите ни не са за чак толкова тънко масло!
моя е на 165,000 най вероятно реални. може ли да попитам смени ли веригата и ако да, колко ти излезе цялата гимнастика?
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shemkov написа:tdi fen написа:сложи 10w40 motul или castrol но оригинален ако го гори най-вероятно са гумички на клапани
+1
Имах един познат който беше сложил калпаво масло - изгоря го за има няма 6000к. Сеха е с 10 на 40 и си свирка
Пробвай с маслото после прибягвай до по - сериозни ремонти. Успех и весели празници
Fuchs е хубаво масло 100% проблема не е в него, отделно се написа, че има теч!
-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
ethero написа:BG_POLICE написа:Със същия мотор съм и да ти кажа честно колега струва ми се малко тъничко това масло дето ползваш! НМе зая на какъв пробег ти е мотора, но моя е на 200 000 (смея да твърдя реални) и си му сипвам Мотул 6100 10 на 40 и откакто го смених не съм забелязал да го лапа за около 6000 километра, само ми се беше отвил някава пробка и сълзеше и сега след като я затегнахме трябва да долея малко, но не знам пак казвам струва ми се че двигателите ни не са за чак толкова тънко масло!
моя е на 165,000 най вероятно реални. може ли да попитам смени ли веригата и ако да, колко ти излезе цялата гимнастика?
Все още не съм я сменял! Ти да нямаш проблем с нея че питаш? Доколкото знам ако е за смяна лесно ще се разбере по самия шум на двигателя

-
don4o.ood
- Автомобил:
- Двигател:
за веригата едвали е за смяна но сменяите си оптегача щото моят изпусна и прескочи един зъб
наи често прескача при палене струва около 60-70лв
иси караш 
наи често прескача при палене струва около 60-70лв
иси караш 
-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
don4o.ood написа:за веригата едвали е за смяна но сменяите си оптегача щото моят изпусна и прескочи един зъбнаи често прескача при палене струва около 60-70лв
иси караш
Колега какви са точно симптомите на този оптегач да знаем да се ослушваме за него?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”