Проблем с ръчната

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ръчната

Мнениеот aalio » Пет 08 сеп 2006 10:37

Момци имам голям проблем с тая ръчна няма натягане, по скоро не държи колкото и да я натягам,накладки има змених и реглажната пластина тая дето пада де с прожинката какво да правя да сменям ли барабана кво ли.Golf2 1989 с две вила по оделно за всяко колело,дори смених и жилата,с барабан съм.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 08 сеп 2006 14:16

Абе и аз имам проблеми с тая пуста ръчна. Значи жилото беше натегнато до край, подложихме по една гайка с един майстро и започна да хваща на 2-ри зъб обаче не изкара дълго и сега пак като я опъна и се изправи нема никой :dontknow: . Значи вариантите които ми каза майстора са : жило, барабан, накладки.
Провери колко ти е ръбчето от вътрешната трана на барабана т.е. колко ти е износването. Щом имаш накладки и си сменил жилото остава барабана, ама ако не е и той :screwy

Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aalio » Пет 08 сеп 2006 15:07

Ще сменям лагерите на главините и може направо и барабна, колко ли струва нов?Иначе това с гаиките го пробвах и аз нищо и поливина.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 08 сеп 2006 15:59

Аз мойте ги сменях и двата че провиха и видях че има ръбче, сега колко е голям окло 1mm. Не ми се дават пари за жила, барабани колко държи толкова.
При теб как е крачната спирачка педала високо ли хваща.

Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aalio » Пет 08 сеп 2006 16:53

Абе чесно да ти кажа ми неса много добри спирачките като цяло.Спираш но когато си със скорост накрая става малко твърд.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 08 сеп 2006 17:30

И аз имам проблем със спирачките. Някакси педала ми е като гумен натискаш и имаш чувството че няма да спре. Правих обезвъздушаване само на едното задно колело че сменях цилиндърче и се получи голям ефект. Педала като го натиснеш стана по чувствителен т.е. по лесно взеха да блокират колелата ама имам чувството че само предните бачкат. После в FUlDA смених спирачна течност и машинно обезвъздушаване и ги докараха на старото дередже. Абе при мен не се знае точно кво е, има вариант за спирачна помпа и за кантара отзад.

Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aalio » Пет 08 сеп 2006 18:32

Момци май това е голям проблем, затова ако някой се оправи нека пише, МОЛЯ.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 08 сеп 2006 20:35

Аз наскоро си сменях задните накладки и въпреки обезвъздушаването нещо не се получи както трябва.Аз съм с дискове отзад.С дискове смяната е по-елементарна,само кофти е връщането на буталото назад,трябва да се натиска със скоба и да се върти едновременно.То затова VAG си имат инструмент за тая работа.По темата:след смяната и на мен педала ми беше малко гумен,затова решихме с баща ми да обезвъздушим пак.Нарочно си направих труда да източим близо 500 мл спирачна течност от клапаните за обезвъздъшаване отзад.Естествено наливах нова течност през времето на операцията.Както и да е сега педалът е много добре,колата спира чудесно.По-късно чак видях в едно ръководство за ремонт,че преди самата смяна на накладките трябва поне 20 пъти да се напомпи педала,за да може да спадне налягането в АБС-а.После след смяната само се палел двигателя и през отворения клапан за обезвъздушаване АБС обезвъздушава сам.Та не знам,пробвай да обезвъздушиш пак,ако не помогне виж си спирачната помпа,може гумичките да сдават багажа вече.Ако решиш да правиш спирачната помпа,по-добре е да си купиш нова,отколкото да сменяш гумичките,защото и самия цилиндър се износва с времето.Със спирачките шега не бива.Може една кола да не върви добре,но е задължително да може да спира.

Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aalio » Съб 09 сеп 2006 9:28

Колко чини една помпа.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 09 сеп 2006 12:31

Колеги, преди имах Г2, няма ABS, няма нищо. Там ми беше износена вакуум-помпата и след 3-то последователно натискане ми губеше вакуум и втвърдяваше ужасно педала. Няма връзка с ръчната, но един от колегите се оплака и от втвърдяване, за това го пиша...

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Съб 09 сеп 2006 15:18

Или са износени барабаните или е менте жилото на ръчната мек е кожуха и като се дръпне подава.

Потребителски аватар
teko
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ръчната

Мнениеот teko » Съб 09 сеп 2006 16:07

aalio написа:Момци имам голям проблем с тая ръчна няма натягане, по скоро не държи колкото и да я натягам,накладки има змених и реглажната пластина тая дето пада де с прожинката какво да правя да сменям ли барабана кво ли.Golf2 1989 с две вила по оделно за всяко колело,дори смених и жилата,с барабан съм.

Тоя проблем го имах с нови жила.Оказаха се менте,по-дълги бяха.Смених ги,за всеки случаи смених и барабани,сега гумите пушат на 4-ти зъб.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”