Няколко проблема с Голф 3.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Няколко проблема с Голф 3.

Мнениеот Pavlikenski_92 » Чет 03 мар 2011 0:12

Здравейте,карам голф 3 1.8 90 коня ABS 93 година.Имам няколко проблема...някои сериозни други не толкова.
Серизните са два:съеденителят според мен си е заминал,понеже отделя много на високо почти в края на хода на педала.Не се усеща да почва да боксува и да претриса,но си отделя наистина на високо.Със смяната само на феродовия диск ще се оправи ли проблема или има и друго?И каква цена върви диска ако имате информация?.Другия сериозен проблем е катализатора...колата се кара на бензин и газ,но и в двата случая при по рязко подаване на газ и форсиране преди да дръпне се замисля и едно такова приглъва,заглъхва и се отпушва сякаш...изчезва това заглъхване и дърпа.Та въпроса ми е ще е ли проблем да го махна и на негово място да сложа тръба...сондата е преди катализатора и не мисля,че ще е проблем,но все пак?
Последния не толкова сериозен проблем е,че по време на движение лампичката на ръчната спирачка сама си светва и угасва без да е пипана ръчната.Не е проблем,но дразни по време на каране това червено премигване...най малкото ми отвлича вниманието макар и за секунди.Ми това са проблемите.
Поздрави :)

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко проблема с Голф 3.

Мнениеот Iv0o0o0 » Чет 03 мар 2011 1:30

махай катализатора слагай тръбаняма проблем сондата е преди това аз даже съм по същия начин с тръба :да:
да ме поправи някой ако греша и нз дали голф 3 има въобще такова нещо за да го измерва но премигването на лапмата не се ли дължи на малко спирачна течност в казанчето? :roll:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 03 мар 2011 1:39

За лампичката най вероятно е ниско ниво на спирачната течност, което пък е предпоставка за загубата и от някъде. Провери за течове по 4-те колела, ако няма провери накладките отпред да не са свършили.
За съединителя, с кое жило си саморегулиращо или не. Ако е механично има две гайки с 10 ключ на самото жило - от там се натяга, да ти отделя по ниско. Ако е саморегулиращо, трябва да провериш дали работи машинката за реглажа(представлява един цилиндър на около 15-20 сантиметра преди привода който е закачен на лоста на скоростната кутия), ако и той работи - значи съединителя е заминал.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пет 04 мар 2011 11:14

След като махнеш катализатора,което е задължително,особено при нашите таратайки на 300к+++,сложи резонаторно гърне,не права тръба,ако търсиш правилното,тихото и спокойно шофиране...
Съединител не се прави всеки ден,отдели някой лев,не мъчи колата и си вземи комплект,феродов и притискателен,за предпочитане марката да е LUK,патил съм от Закс,затова ти казвам :да:

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 04 мар 2011 11:59

vwg3 написа:След като махнеш катализатора,което е задължително,особено при нашите таратайки на 300к+++,сложи резонаторно гърне,не права тръба,ако търсиш правилното,тихото и спокойно шофиране...
Съединител не се прави всеки ден,отдели някой лев,не мъчи колата и си вземи комплект,феродов и притискателен,за предпочитане марката да е LUK,патил съм от Закс,затова ти казвам :да:

Резонаторното гърне ще ми излезе по скъпо,а точно сега нямам много пари.Като за сега сигурно ще е тръбата,а само смяната на феродовия диск няма ли да реши проблема със съеденителя или трябва и притискателен демек направо цял комплект?

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Съб 05 мар 2011 0:05

Проблема с премигването на лапмичката на таблото на ръчната спирачка се оправи след като долях спирачна течност.Наистина е понамаляла...тази зима голфа е каран 5-6 пъти и е стоял в гараж,погеднах за течове,но не видях да има.От къде се е загубила течността незнам...?Проблема с катализатора започва много да ме дразни и много скоро ще се махне...

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Съб 05 мар 2011 0:18

Щом няма течове на спирачна течност си провери накладките. Когато накладките се сменят, се прави на максимум спирачната течност, и като се износят накладките започва да мига че няма течност :idea:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 05 мар 2011 0:23

Pavlikenski_92 написа:
vwg3 написа:След като махнеш катализатора,което е задължително,особено при нашите таратайки на 300к+++,сложи резонаторно гърне,не права тръба,ако търсиш правилното,тихото и спокойно шофиране...

Резонаторното гърне ще ми излезе по скъпо,а точно сега нямам много пари.Като за сега сигурно ще е тръбата,а само смяната на феродовия диск няма ли да реши проблема със съеденителя или трябва и притискателен демек направо цял комплект?

Смяната на катализатора с резонаторно гърне най-често е безплатна, дори може да ти платят на теб. Цената на платината в катализатора покрива разходите с излишък.
Не бързай със съединителя смени го едва като почне да боксува, много е вероятно така да минеш още 50 - 100 000км.

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Съб 05 мар 2011 0:31

Както казах проблема се оправи с премигването...все пак ще проверя диска и накладките.И аз така знам,че ги изкопуват,но не трябва ли да е в някой оторизиран сервиз,за да ти наплатят?Мога да изчакам със съеденителя,но тогава няма ли да стане прекалено късно и да се навреди на огледалния...?

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Съб 05 мар 2011 0:39

В който и сервиз за аспуси да влезеш операцията би трябвало да е безплатна. Катализато се изкупува от 50 до 100++ лева, според зависи от колата и двигателя, а резонатора е от 30 до 50 + 20-30 за работа :wink:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 05 мар 2011 2:04

Pavlikenski_92 написа:Както казах проблема се оправи с премигването...все пак ще проверя диска и накладките.И аз така знам,че ги изкопуват,но не трябва ли да е в някой оторизиран сервиз,за да ти наплатят?Мога да изчакам със съеденителя,но тогава няма ли да стане прекалено късно и да се навреди на огледалния...?

Като започне да боксува тогава трябва да бързаш със смяната, а сега можеш да си караш спокойно. На предишния голф съединителя ми отделяше горе и така си минах 100 000км без проблеми, на сегашния е същия, засега съм минал 20 000км без признаци, че ще пробуксува скоро. Ако те дразни можеш да охлабиш (ако жилото позволява разбира се) малко жилото и ще започне да отделя по-надолу, но най-добре си карай така - бързо ще свикнеш.
Като свалиш съединителя ще видиш какво трябва да се смени - може да се наложи да смениш освен диска и маховика и огледалния диск, но щом няма боксуване износването е същото като с нов диск.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 05 мар 2011 2:09

За катализатора само не ходи при араби. Повечето си оставят ръцете... В раздела за сервизи има хора, които могат да свършат работата адекватно.

Относно съединителя - ако е от саморегулиращите се, повечето си отделят високо. Зависи колко високо, разбира се, но като цяло едва ли имаш проблем. Може и още 50 000 км да я караш така. При мене на предишната ми кола (Г3 АБУ) отделяше високо и на сегашната (Бора АКЛ) отделя пак високо, но проблеми няма. Така че, докато не превърти, не се вкарвай във филми :beer Може да има още десетки километри живот във феродовия диск, защо да ги губиш...

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Съб 05 мар 2011 2:40

За катализатора мисля сам да си го сменя с права тръба,а катализатора да го продам...нали ги изкопуват и да си купя резонаторно гърне и да си го сменя.Така мисля,че ще е най добре...сам да си го направя не ми представлява никаква трудност.Наистина започнах да свиквам да карам така...ще продължа пък да видим колко ще ме изкара.Благодаря Ви и най вече за проблема с премигващата лампична на ръчната.След доливането на спирачна течност тя спря да напомня :banana
Благодаря Ви ако има още нещо ще пиша :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 25 мар 2011 17:10

Днес най сетне махнах катализатора и го замених с права тръба.Преди това си пърдеше пак сега няма промяна в звука.Надявах се това спъване при подаване на газ да го няма,но все още заглъхва при подаване на по рязко газ.Клоня към боклук свещи...друго какво да е..?В момента колата е със свещи Бош и смятам,че са оригинални,а и са на малко километри.Предоплагам с НЖК да ще се оправи проблема.Възможно ли е да е нещо друго?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 25 мар 2011 17:29

Едва ли е от свещите, вероятно сместа се обеднява твърде много.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”