Един въпрос за трансплантация на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Bako_Marto
Автомобил:
Двигател:

Един въпрос за трансплантация на двигател

Мнениеот Bako_Marto » Съб 23 апр 2011 12:46

Значи колеги нов съм във вашия форум и несъм мнага наясно с правилата тъй,че от сега се извинявам ако нещо съм объркал и се извинявам презварително, та към моя въпрос значи притежавам тази мещина Голф 3-ка ААМ 1,8МИ и преди време му свърши двигателя, а преди това имах 2-ка 1,8И и двигателя ми остана от него и въпроса ми е може ли да се трансплантира този двигател от 2-ката и какво ще е необходимо за това
и дали скоростите от 3-ката ще станат Благодаря предварително за отговорите :D

Потребителски аватар
jetta1.6tdi
Автомобил: golf 4 GTI 1.8t
Двигател: AGU

Re: Един въпрос за трансплантация на двигател

Мнениеот jetta1.6tdi » Съб 23 апр 2011 22:30

скоростите ще станат100% и мотора захващането е същото но инсталацията и компютъра ще трябват от2ката или от такава 2ка късмет :beer

Bako_Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bako_Marto » Вто 26 апр 2011 11:54

колеги имам още 1 въпрос разбрах че този двигател е 1.8 от ГТИ и е с механична инжекция та дали има някъв шанс да си остане така с моята електроника :) :)

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Вто 26 апр 2011 20:14

Bako_Marto написа:колеги имам още 1 въпрос разбрах че този двигател е 1.8 от ГТИ и е с механична инжекция та дали има някъв шанс да си остане така с моята електроника :) :)

Може най добре с блока от гти и главата на аам но ще трябва да се заиграваш с отдушника на блока,може да го махнеш и да има отдушник само горе като на рп.
На твоя мотор какво му е?

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Вто 26 апр 2011 20:25

olimpiaivo написа:
Bako_Marto написа:колеги имам още 1 въпрос разбрах че този двигател е 1.8 от ГТИ и е с механична инжекция та дали има някъв шанс да си остане така с моята електроника :) :)

Може най добре с блока от гти и главата на аам но ще трябва да се заиграваш с отдушника на блока,може да го махнеш и да има отдушник само горе като на рп.
На твоя мотор какво му е?

На моето РП има втори изход на отдушника,на блока.

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Вто 26 апр 2011 20:51

На моето РП има втори изход на отдушника,на блока.
И аз съм виждал на един голф 2 но мислех,че е преправяно нещо,на пасат с рп няма може някой да имат а някой не.

Bako_Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bako_Marto » Сря 27 апр 2011 6:52

емии какво му е на моя колега като го разглобих останах очуден как е варвял изобщо на 3-ти цилиндър доста голяма част от буталото я нямаше а на другите цилиндри неможе да се напражи разлика кое е бутало и кое сегмент и тъи като това ми е първото прехвърляне на двигатели и някои неща не са ми ясни но мисля че ще се справя заначи има вариянт да си остане с пълната му инжекция :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Сря 27 апр 2011 11:05

Bako_Marto написа:емии какво му е на моя колега като го разглобих останах очуден как е варвял изобщо на 3-ти цилиндър доста голяма част от буталото я нямаше а на другите цилиндри неможе да се напражи разлика кое е бутало и кое сегмент и тъи като това ми е първото прехвърляне на двигатели и някои неща не са ми ясни но мисля че ще се справя заначи има вариянт да си остане с пълната му инжекция :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Може и само буталата да сложиш от гти-то ако е наред блока,това е най лесния вариант като труд а и малко ще се засили.

Bako_Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bako_Marto » Сря 27 апр 2011 13:47

еми това е и причината да го премахна този двигател надран е и блока пак и вече е на земята та според мен наи добре ще си е с другия двигател ще си поиграя малко и ще видим ккео ще се получи благодаря за отгожорите колеги живи и здрави :beer :beer :beer :beer :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”