Golf 3 спирачки?
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 спирачки?
Искам да попитам понеже Голфа ми е без АБС и не сам доволен от спирачките дали може да се сложат дискове от ГТИ с апаратите на ГТИ говоря само за отпред.И ако е възможно какво трябва да се сменя
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Golf 3 спирачки?
Ако спирачната ти система е неизправна и пет АБС-а да си сложиш все тая... По-добре си направи хубаво обслужване на предните спирачки с ремонтен комплект и си смени спирачната течност, отколкото да бързаш да се мяташ на по-големи дискове, които носят със себе си неминуемо и още други необходими части за монтирането си. Има доста писано по въпроса.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Както каза колегата по-горе - пърно пълна профилактика - дискове, накладки, апарати, барабани, спирачни цилиндри, маркучи, серво, спирачна помпа, спирачна течност. кантар (регулатор заден мост).
АКО всичко е наред и все пак не ти харесва, може да смениш спирачната помпа с по-голяма, да сложиш дискове отзад (ако е с барабани) и да преминеш на по-големи предни дискове и накладки. Има много и подробни теми във форума по конверсия на спирачките.
Аз смених всичко към максимално голямото и сега колата (Голф 2) спира зверски, дори има повече от необходимото спирачно усилие, защото блокира и четирите колела при силно натискане, което за нормално каране не е необходимо (но аз я карам на писта де).
ABS е хубава и полезна система за средностатистически шофьор, има предимства и недостатъци, но е доказано, че добър шофьор спира по-бързо и ефективно без ABS. Защото той удължава спирачния път.
АКО всичко е наред и все пак не ти харесва, може да смениш спирачната помпа с по-голяма, да сложиш дискове отзад (ако е с барабани) и да преминеш на по-големи предни дискове и накладки. Има много и подробни теми във форума по конверсия на спирачките.
Аз смених всичко към максимално голямото и сега колата (Голф 2) спира зверски, дори има повече от необходимото спирачно усилие, защото блокира и четирите колела при силно натискане, което за нормално каране не е необходимо (но аз я карам на писта де).
ABS е хубава и полезна система за средностатистически шофьор, има предимства и недостатъци, но е доказано, че добър шофьор спира по-бързо и ефективно без ABS. Защото той удължава спирачния път.
колега ако ми дадеш повечко информация за твоята кола ще ти кажа дали има съвместимост и какво трябва да се смени евентуално, а защо първо не пробваш на твоята да и сложиш читави части спирачната систама сигорно си е добра ако всичко и е ок, но ако имаш проблем с някой елемент няма смисъл от цялата галимация да преправяш. пиши ми на лично и ще видя какво мога да сторя за теб.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
въпрос за спирачколози
намират ми се 3 комплект съпорти за ФВ
1. съпорти за 256 плътни дискове - монтирани на колата
2. съпорти неизвестни(сребристите)
3. още по-неизвестни (черните)
номер 2 мислех че са за 256 вентилирани, когато започнах монтажа обаче накладката не влезе на място а апарата стоеше много нагоре - добре реших че са за 280мм
колега от форума ми прати номер 3 , по-различни са на фасон но отворите за към шенкела и тези на водачите съвпадат 1 към 1 - и да така е! отново не можах да сложа 256 вентилирани и пак си останах с плътните
така....номер 2 и 3 сложени до номер 1 - поставени отворите на съпорт/шенкел едно към едно , тези които са за спирачните апарати и водачите се разминават!при номер 2 и 3 отворите на водачите идват с около 1см по-нагоре от тези на номер 1
колегата който ми прати номер 3 твърди че са от 256 вентилирани
номер 2 предполагам че са за 280 защото в какафонията от апарати в мазето на приятел нищо чудно да съм взел погрешния съпорт
моля помощ
на сребристите пише 32323538/2
на черните пише Lucas и някакъв номер с малко цифри който не разчитам
имам няколко теорий :
съпорти 2 и 3 са за 280 мм
накладките за 256 плътни са различни от тези за 256 вентилирани
пп. апаратите ми са лукас 54

намират ми се 3 комплект съпорти за ФВ
1. съпорти за 256 плътни дискове - монтирани на колата
2. съпорти неизвестни(сребристите)
3. още по-неизвестни (черните)
номер 2 мислех че са за 256 вентилирани, когато започнах монтажа обаче накладката не влезе на място а апарата стоеше много нагоре - добре реших че са за 280мм
колега от форума ми прати номер 3 , по-различни са на фасон но отворите за към шенкела и тези на водачите съвпадат 1 към 1 - и да така е! отново не можах да сложа 256 вентилирани и пак си останах с плътните
така....номер 2 и 3 сложени до номер 1 - поставени отворите на съпорт/шенкел едно към едно , тези които са за спирачните апарати и водачите се разминават!при номер 2 и 3 отворите на водачите идват с около 1см по-нагоре от тези на номер 1

номер 2 предполагам че са за 280 защото в какафонията от апарати в мазето на приятел нищо чудно да съм взел погрешния съпорт
моля помощ

на сребристите пише 32323538/2
на черните пише Lucas и някакъв номер с малко цифри който не разчитам

имам няколко теорий :
съпорти 2 и 3 са за 280 мм
накладките за 256 плътни са различни от тези за 256 вентилирани
пп. апаратите ми са лукас 54
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Нумеро трес не са от VW.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Тия 32323538/2 са за 280мм, вероятно от Корадо G60. http://www.clubgti.co.uk/forum/showthread.php?p=1622926
Виж и тук: http://www.google.bg/#hl=bg&biw=1271&bi ... bef624a3dc
Другите, ако има изкараш номер, може да потърсим от какво са.
Накладките за 256 плътен (357698151B) и вентилиран (357698151A) са различни по дебелина (по спомен).
Виж и тук: http://www.google.bg/#hl=bg&biw=1271&bi ... bef624a3dc
Другите, ако има изкараш номер, може да потърсим от какво са.
Накладките за 256 плътен (357698151B) и вентилиран (357698151A) са различни по дебелина (по спомен).
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На съпортите пише Лукас, номер 2337/4 или 2331/4 едно от двете
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам дали ще ти помогна много, но на моето Ауди купе е със съпорти като твоя черния който имаш, апаратите са ми Гирлинг 54. От момента в който си купих колата е с 256мм вентилирани дискове, но има доста място до апарата и ми казаха, че благодарение на това, че съпорта е делящ може да се сложат и 280мм дискове като се ползват същите по размер накладки. За момента нямам намерение да ги сменям, защото са в добро здраве а и не са от купувани от България, но и на мен ми е интересно дали наистина може да се монтира 280мм дискове без преправяния 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”