Check Engine свети постоянно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vailoelle
Автомобил:
Двигател:

Check Engine свети постоянно

Мнениеот vailoelle » Сря 27 апр 2011 8:37

Здравейте , имам проблем с колата .Тази сутрин тръгнах да паля , но беше паднал акумолатора.Отключих с ключа вратите понеже дистанционното не работеше.Забелязах ,че лапичката за алармата светеше постоянно , но все пас смених акумолаторите с друг които също се оказа без ток.За това викнах приятел и ми даде ток направо от неговата кола с кабели.Запали , но светнаха EPC и Изображение( до колкото разбрах Check Engine ) и двете в жълто и постоанно.Минах 100м. и усетих , че няма сила колата давам газ а тя глъхне.Михлех да я оставя и да ходя пеша на работа.Изгасих я и затворих с дистанционното колата и после отворих , запалих и ЕРС го нямаше вече.Обаче Check Engine си остана да свети , но колата си работи нормално има мощ и не глъхне.Прехвърли се на газ след 3-4 мин.
Като прехвърли на газ Чизпищя" и ми изписа нещо на италиански "Gas Grafica Ofical" нещо подобно колата я имам от 2 седмици и до сега не ми е пищяля като прехвърля на газ.
Каква може да е причината да свети Check Engine и какво да правя.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Check Engine свети постоянно

Мнениеот radotom » Сря 27 апр 2011 10:48

Е да беше написал и каква е колата ли... :roll:
Нейсе, сетихме се по снимката! :lol: :lol:

Това, което трябва да направиш е да намериш човек с VAG-COM, който не само да прочете и изтрие грешките, ама и перди това да разбере какво означават и защо са се появили ;)
Това за появяването и разбирането не всички го могат (иначе - и аз мога да трия грешки, ама.... :? )

vailoelle
Автомобил:
Двигател:

Re: Check Engine свети постоянно

Мнениеот vailoelle » Сря 27 апр 2011 12:39

Еми бързах и не съобразих за колата :lol: 1,6 16v 2002г.
Един познат ми каза каде да отида и вече е оправена ( дано няма повече грешки) Намери 2 грешки по това което ми каза едната на дроселовата клапа а другата на газивия инжекцион :D

vesko62
Автомобил:
Двигател:

Re: Газово устройство

Мнениеот vesko62 » Чет 28 апр 2011 15:46

Здравей колега,
Случайно прочетох за Голфа Ви,че е от 2002г.с двигател 1,6 16 v с газово у-во.
Моята е същата година с двигател 1J5 пълен инжекцион с вентилирани клапани и ми
е любопитно с какво АГУ сте,тъй като другата ми кола Сеат Толедо е полуинжекция
на газ,но с 450 лв.газово,а мисля,че Вашата трябва да е от 1200 лв.Не съм привър-
женик да слагам АГУ на Голфа,но ако започне драстично да се покачват цените на
бензина ще се замисля сериозно.
Предварително благодаря и безаварийно каране.

vailoelle
Автомобил:
Двигател:

Re: Газово устройство

Мнениеот vailoelle » Сря 04 май 2011 12:42

vesko62 написа:Здравей колега,
Случайно прочетох за Голфа Ви,че е от 2002г.с двигател 1,6 16 v с газово у-во.
Моята е същата година с двигател 1J5 пълен инжекцион с вентилирани клапани и ми
е любопитно с какво АГУ сте,тъй като другата ми кола Сеат Толедо е полуинжекция
на газ,но с 450 лв.газово,а мисля,че Вашата трябва да е от 1200 лв.Не съм привър-
женик да слагам АГУ на Голфа,но ако започне драстично да се покачват цените на
бензина ще се замисля сериозно.
Предварително благодаря и безаварийно каране.

Аз имам два голфа единия 1998г и другия 2002г. на 98г преди 2 месеца сложихме газова (не мога де ти кажа марка) в Самоков за 850лв.По-добре е от на бензин за икономичност но в сравнение с тази на 2002г голфа Landirenzo Omegas (тома е марката слагана е в Италия)харчи повече.Сега незнам дали е до настроики или до колите , но landirenzo omegas е по-икономичната.Хората които слагаха в Самоков газовата казаха , че тази на новия голф струва към 2000 лв (не знам и честно не ме интересува само да нямам проблеми с нея , че имала помпа в бутилката и ...)

И ако позволите да се оплача от хората в Самоков.Не си свършиха работат както трябва.Преди 3 дни ми се скъса един маркуч и цялата газ в бутилката излезе ( добре , че не стана по-лошо) Скобата с която с стегнали беше "изяла" маркуча.И друго
това което щтрака (газови клапани ли с незнам) не бяха вързани както трябва и вибрираха.От тези вибрации се ударали в пръчката за маслото и сега е счупена и си търся нова.
Ако мога с нещо друго да ти помогна пиши.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”