Здравейте,
днес отново се прибрах в Германия, но този път имах малко проблеми по пътя. Колата ми беше натоварена и когато имаше неравности ми опираха гумите в ръбчето на калниците. В момента съм с 8J ET30 отзад и ме интересува дали ако направя ЕТ-то 40 вместо 30 отново ще опира. Ще пасне ли джантата на главината с 20 мм фланец.
Джантите са с ЕТ60.
Поздрави!
Максимално ЕТ Голф 3
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Максимално ЕТ Голф 3
Ще стане Георги,
за преходни фланци до 15-тина милиметра става без проблеми.
Зависи само в момента как ти са закрепят фланците към главината - със стандартни болтове или с имбусни.
Ако си със стандартни - при 20мм. фланец няма да стават, няма да има място за главите....
Иначе за ЕТ-то е ясно, че става без проблеми, но според мен си направи веждите вместо да губиш визия и да преработваш (или взимаш други) фланци.
за преходни фланци до 15-тина милиметра става без проблеми.
Зависи само в момента как ти са закрепят фланците към главината - със стандартни болтове или с имбусни.
Ако си със стандартни - при 20мм. фланец няма да стават, няма да има място за главите....
Иначе за ЕТ-то е ясно, че става без проблеми, но според мен си направи веждите вместо да губиш визия и да преработваш (или взимаш други) фланци.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
Аз по-скоро си мисля за 2х20 мм и да ги монтирам само когато пътувам натоварен, а 30 милиметровите да ги използвам през останалото време. Фактически 2 оборотни фланеца.
Какво искаш да кажеш под преработване? Раздуване или просто да ми се заоблят ръбовете на калниците?
Ето на какво ми приличат задните гуми

Какво искаш да кажеш под преработване? Раздуване или просто да ми се заоблят ръбовете на калниците?
Ето на какво ми приличат задните гуми

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Както ти е по удобно.
При положение, че си с перфектна боя, не си заслужава раздуване за момента според мен...
Пробвай да подгънеш ръбовете от вътрешната страна.
Аз миналото лято успешно съсипах перфектна з.д.гума. 205/40/16
При положение, че си с перфектна боя, не си заслужава раздуване за момента според мен...
Пробвай да подгънеш ръбовете от вътрешната страна.
Аз миналото лято успешно съсипах перфектна з.д.гума. 205/40/16
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Имах същия проблем на път за Крушуна.Натоварихме баба Джей с доста багаж и поизтърках задните гуми .Разтоварихме малко и опираше само по брутални неравности.Мисля да пилна малко задните калници отвътре и да си реша проблема
или да я вдигна малко с тампончета.

- ГОЛФА3-КА
- Автомобил:
- Двигател:
махнете само вътрешния ръб на задната вежда и е ок. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”