Проблеми със запалването на Голф 3 автоматик
Проблеми със запалването на Голф 3 автоматик
Колеги, синът ми докара един фолксваген голф тройка автоматик, 1.8 бензин, производство 1995 година. Много често не иска да пали - завъртам контактния ключ, и нищо - все едно няма акумулатор. Някой имал ли е подобен проблем. Един ми казва, че е електронен блок за управление на запалването, друг, че е от контактен ключ и кклеморед. Сменихме клемореда на контактния ключ, но нищо не се промени. И друго - знаете ли колко е нормалният разход на бензин за този автомобил? Защото имам чувството, че е ужасно лаком. Благодаря за съветите.
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми със запалването на Голф 3 автоматик
Относно разхода - автоматика винаги гори повече - предполагам, че някъде около 10 градско бензин, не повече. Така мисля. А относно паленето - сигурно е стартера, но има вероятност и проблема да е в кабелите и свещите. Първоначално си провери стартера. Предполагам, че вътре в него всичко е на "туршия", един нов е от порядъка на 80- 100 лв. 
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
За запалването не знам, но мога да ти кажа моят разход, който е от Г4, 1.6 автоматик - 13-15л./100 в София, извънградско 9-10л/100. Намирам го за нормален разход. Просто това е цената на автоматика в задръстената София.
-
stqnkata
- Автомобил:
- Двигател:
имах подобен проблем като си свалиш пласмасите отдоло до бушоните има дже кабелчета който като се разделят не идва никакъв сигнал димек както каза все едно няма алкумулатор и неможеш да запалиш,провери там. или другото ако имаш аларма погледни и нея,аз имах голям проблем с моито аларма махнах я и сега всичко е наред. Надявам се да съм помогнал. 

-
clk
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета извинявам се,късно виждам това запитване но имате доста грешно виждане.От четири години карам Голф 3 автоматик да ви споделя за разхода 16л. бензин и 20л. газ,извънградско 10л. бензин и 12-13л. газ това с Български горива.Ходих малко в европа До Швейцария почти ами горенето беше следното 7,5-8л. бензин и 9,5-10л. газ,градско не съм карал там но сигурно като гледам другия разход ще е към 13л. бензин и 15л. газ.УЖАСНИ са горивата в България.Но като цяло голфа добре си понагарва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”