Опитват ли да ме минат в сервиза??
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Опитват ли да ме минат в сервиза??
Колата е Г3 1.6 с хидравлика. днес ходих в сервиз за преглед ходова част. Момчетата огледаха всичко и казаха че имам скъсани тампони(маншони) на кормилната рейка. Задните тампони на носачите били само понапукани и можело да кара. Видях с очите си че наистина тези на рейката ги няма никакви. И отиваме на съществената част- за тампони ми искат 40 лв(комплект), за работа- по 30 лв. и за реглаж предница 25лв. та отиваме на 100 лв. Нормална цена ли е или мога да мина по-тънко.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Опитват ли да ме минат в сервиза??
Маншоните са по 5-8лв, работата е за около 30мин.за двата, реглаж наистина трябва
Ти си прецени дали при тях ще ги сменяш.
- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
stefarata написа: И отиваме на съществената част- за тампони ми искат 40 лв(комплект), за работа- по 30 лв. и за реглаж предница 25лв. та отиваме на 100 лв. Нормална цена ли е или мога да мина по-тънко.
Единия пита за тампони друг му отговаря за маншони, изобщо прилича на разваления телефон с компютрите и компотите.

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
тампони(маншони) на кормилната рейка
Мисли преди да пишеш

Мисли преди да пишеш
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Най-вероятно колегата има в предвид маншоните на рейката,иначе и аз наскоро сменях на Голф3 обаче 1.9тди и смяната беше адски мъчителна докато накарам маншона да си влезе на точното място,а и няма от къде да се бърка и 30лв. за труд не са много,иначе аз взех маншони на Лемфьордер 2х12лв,а външните накрайници преди да се махнат се мерят с шублер примерно колко са навити и след това няма нужда от реглаж.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Е това с реглажа не съм съгласен че няма нужда но то си е мое мнение
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Ами за да сложиш маншона,трябва да развиеш външния накрайник и колкото и да се стараеш,ще го отместиш мъничко.В предвид,че по стендовете не си гиграят много и въртят,докато вкарат колата дори в крайна гранична норма,тогава ти с това отместване излизаш макар и малко от параметрите и вече си си за реглаж.
По повод цените - хубав и иснтиски маншон,който да изкара повече от 6 месеца,се намира трудно и колегата преди да нахрани хората,можеше да каже каква марка ще са му маншоните,които му продават за тази цена,ако са оригиналните,може и да е такава цената.Ако не са му казали марка,можел е да попита. Иначе масовите са 5-8-12лв на парче,както казаха колегите по-нагоре.

По повод цените - хубав и иснтиски маншон,който да изкара повече от 6 месеца,се намира трудно и колегата преди да нахрани хората,можеше да каже каква марка ще са му маншоните,които му продават за тази цена,ако са оригиналните,може и да е такава цената.Ако не са му казали марка,можел е да попита. Иначе масовите са 5-8-12лв на парче,както казаха колегите по-нагоре.

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
2 тампона
2 биалетки
1 маншон на рейка
1 накрайник
ми ги смениха за 1 цигара време
25лв. за смяната и 15лв стенд
2 биалетки
1 маншон на рейка
1 накрайник
ми ги смениха за 1 цигара време
25лв. за смяната и 15лв стенд
маншона и накрайника ако са от едната страна и биалетките може.а и кои тампони ? вие направо избихте рибата!помнете - евтиното излиза скъпо!
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
То това е основното занимание на 70%от майсторетата
На мен 125 лв ми се виждат много
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:тампони(маншони) на кормилната рейка
Мисли преди да пишеш![]()
Еми,да де.Тампон и маншон май приликата е,че завършват на ОН.Това има предвид.Мир вам!
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
zfa159 написа:Ами за да сложиш маншона,трябва да развиеш външния накрайник и колкото и да се стараеш,ще го отместиш мъничко.В предвид,че по стендовете не си гиграят много и въртят,докато вкарат колата дори в крайна гранична норма,тогава ти с това отместване излизаш макар и малко от параметрите и вече си си за реглаж.
не съм хранил никого
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теодор написа:тампони(маншони) на кормилната рейка
Мисли преди да пишеш![]()
- Тампон /полиуретанов/
- Маншон
Към колегата с проблема - цени на части няма смисъл да се обсъждат според мен , всеки си преценя сам какви части да си сложи и до колко му го позволява джоба . За работата - пак според зависи сервиза . И на мен ми се виждат малко множко 30
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
За 100 лв освен гореизброеното, трябва да получа и бонус - свирка ...
Не ти трябва. Потърси си сервиз, дето не те взимат за канарче !
Не ти трябва. Потърси си сервиз, дето не те взимат за канарче !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”