Проблем Голф 3 ААМ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Проблем Голф 3 ААМ

Мнениеот djmimo89 » Чет 05 май 2011 10:46

Здравейте колеги. Имам един проблем с моето съкровище. Значи, смених си 4-те тампона на носачите, но забравих да сложа на десния заден втулката която ми дадоха. Незнам дали е проблем, но основния проблем е че нещо стърже отпред отдясно с честота 2 3 такта в секунда. имам няколко варианта: Каре, спирачен диск, шарка на гума, крива джанта, лагер. Пробвах с пълен ляв и пълен десен завой, каретата не тракат. Това се появи когато сложих летните гуми. Зимата отпред бях с зимни, отзад с сегашните предни. Това се усеща най-хубаво със скорост 90-100 км/ч.

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Re: Проблем Голф 3 ААМ

Мнениеот qm_parket » Чет 05 май 2011 12:23

И аз имам няколко варианта - провери си първо накладките. Ако са много "стопени", може да стържат, защото при голяма скорост се удрят в дисковете. Можеш да видиш и шенкела - ако ламарината по някаква причина се е огънала - може от нея да стърже. Също ако гумите са много големи - ще стържат от подкалника. Успех !

Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Мнениеот djmimo89 » Чет 05 май 2011 18:07

Забравих да добавя че също така се усеща при десен завой. По повод отговора на колегата накладките са около 1 см, ламарината на шенкела беше изкривена, изправих я, но нкакъв ефект. За гумите да опират в подкалниците, не е това. Те са 195/50/15. Опират само с пълен ляв или пълен десен. Но дори и да са те няма да се усеща толкова много. То все едно стърже желязо в желязо.

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Пет 06 май 2011 15:30

Лагера вие, не стърже, не е от шарката, щом не е и от нещата, дето съм казал, е много вероятно да е каре, но пак не е съвсем сигурно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”