Здравейте,
Колата е Голф 3, производство '91.
Проблема е следния:
Когато се опитах да отключа колата с алармата, тя издаде правилните звуци (за заключване и изключване), но централното отключване отказа да работи. Отворих с ключа и се опитах да дам контакт, но и това не работеше.
По някое време алармата се побърка и започна да пищи (но не сякаш става нещо нередно, беше съвсем друга мелодия).
Опитах се да я изключа, но не успях, единствения начин беше да разкача акумулатора. Сега всеки път като се опитам да го вържа отново тя започва да се държи по същия начин.
Въпроса ми е : какво може да не е наред и ако е нещо по-сериозно, как мога да я закарам до сервиз? Възможно ли е да е бушон или си е алармата?
Благодаря предварително!!
Дан
Проблем със аларма (или бушон) на Голф 3
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със аларма (или бушон) на Голф 3
Провери всички предпазители и кабеляците към алармата(може и хлабава връзка да има някаде)стартера върти ли?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Дан,подскажи за типа на алармата,някой може да има такава и да знае нещо.То може и акумулатора да е паднал,пък алармата да е с автономно...Ако имаш мигащ диод на алармата-тръгни по неговата жица,ще те отведе на правилното място(алармата).
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Предпазитела на централното е №21 мисля,че беше.Той е общ с плафона в купето и часовника на таблото ако и те неработят със сигорност е изгорял.
-
loshiqa
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж си предпазителя , а ако не е от него ме навява на мисълта ,че модула на алармата(самата аларма) е достигнало вода до него и е окислил (аз имах такъв случей миналата година) и да видиш как влязах през багажника взех 10 ключе от джоба на вратата отклучих си вратата от вътре понеже с ключ немога дигнах капака и откачих акумолатора, това за 10 сек. а алармата яко дрънчеше през това време , така де ако не е от предпазителя проследи кабелите както каза колегата стигни до модула и му откачи буксите ще спре да пищи и газ при някой алармаджия
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”