Здравейте искам да ви попитам тъй като може да има някой запознат . Искам да сложа някакви по-ниски но оригинални пружини на колата тя е 3-ка комби 1.9 тди казаха ми че от бензин били по тънки . Всичкото това упражнение се прави понеже колата е супер висока и много се накланя в завои. Моля ако има някой който е по-навътре в нещата да сподели мнение .
Поздрави
п.с. неискам спортни понеже май много ще друса
Въпрос за пружини mk3
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Въпрос за пружини mk3
Не става така, както си го представяш.
Вярно е, че пружините за бензиновите, без АБФ и ВР6 са по-тънки, но да сложиш такива на дизела е мноооого грашна стъпка.
Предницата ще стане доста ниска и ще започне да "кълве", което води до невероятна нестабилност....
Трябват ти спортни пружини 30/30 примерно за ВР6, АБФ, АФН, 1Z.....
Вярно е, че пружините за бензиновите, без АБФ и ВР6 са по-тънки, но да сложиш такива на дизела е мноооого грашна стъпка.
Предницата ще стане доста ниска и ще започне да "кълве", което води до невероятна нестабилност....
Трябват ти спортни пружини 30/30 примерно за ВР6, АБФ, АФН, 1Z.....
Проблема тук е ,че понеже е комби и много трудно мога да намеря и по ниски за отзад . Мислих варянта да слагам спортни отпред но точно това което каза ти ме спря затова реших да попитам дали ще може да се измисли някакъв компромис с оригинални но от друг модел . Благодаря много .
поздрави
поздрави
- yoan4o
- магистрален бандит
Намират се и за комби спортни пружини.
Въпрос на търсене, желание и най-вече възможности....
viewtopic.php?f=53&t=229898
Въпрос на търсене, желание и най-вече възможности....
viewtopic.php?f=53&t=229898
Много добре се е получило евалс на колегата ,но прекалено ниско искам просто много леко да я сваля и да не се накланя
нищо повече .
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Ми можеш да си намериш пружини от Пасат, режеш ги с 1 намотка и ги приспособяваш ...
- yoan4o
- магистрален бандит
qm_parket написа:Ми можеш да си намериш пружини от Пасат, режеш ги с 1 намотка и ги приспособяваш ...
Има логика, щото Пасатовите пружини са с по-дебели намотни, съответно са и по-твърди....

Това с рязането ми се вижда малко опасно, или се лъжа ? + това май трябва да са ми здрави амортисьорите за да се режат а моите са опуснали .
поправете ме ако греша.
Поздрави
поправете ме ако греша.
Поздрави
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Слагането на спортна пружина на обикновен амортисьор води до ускорено опускане(дефектиране)на самия амортисьор,не влияе положително на стабилността,а даже отрицателно...единствено прави колата по-ниска,та според мен е безмислена тази стъпка...или караш със спортно окачване или с обикновенно,въпрос на избор.
Относно това,че колата ти е нестабилна,ако окачването ти е здраво,не би трябвало да има проблем...освен това върху стабилността значение оказва и състояние на тампони на заден мост,тампони на носачи,тампони на предните макферсони и така...
Относно това,че колата ти е нестабилна,ако окачването ти е здраво,не би трябвало да има проблем...освен това върху стабилността значение оказва и състояние на тампони на заден мост,тампони на носачи,тампони на предните макферсони и така...
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
С рязането няма страшно, ако този който ги реже си знае работата. Съгласен съм с колегата, че или слагаш изцяло спортно окачване и си трошиш бъбреците, или си намираш стокови пружини, които ти пасват и си готов. Зависи какво искаш. Аз първоначално исках да е стабилна в пътя, и и сложих спортно окачване като резнах и пружините с 1 намотка. Но след като известно време карах така, установих с болка, че нашите шибани пътища не са за това. Така, че сложих стокови, резнати с 1 намотка и колата заспа.
Като за начало ще рециклирам амортисьорите и после ще търся пружини от такъв пасат , но пък се замислям неможе ли да си срежа моите пружини ? Колкото до тампоните на задния мост сменях ги преди 5 месеца . Мисля че няма какво повече да се обсъжда по тази тема всички бяхте достатъчно изчерпателни.
Поздрави
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”