Проблем с ключалки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ключалки

Мнениеот Cocolino » Пет 06 май 2011 20:25

Колеги, разбиха ми колата преди 2 седмици и от тогава все проблеми имам. Става въпрос все за шофьорската врата.
Когато сложа ключа на бравата на вратата той се върти съвсем свободно на всички страни и нищо не се случва. Нито отключва, нито заключва, нито има мъчене нещо да направи. Тоест не може нито да заключа, нито да отключа.
Днес имам вече проблем и с централното. Когато тръгна да заключвам не иска да се заключи вратата, остава отключена. И ако тръгна да бутна горе бутончето за да заключа не може, запира някъде и не иска да влезне. Махната е кората, но не мога да се ориентирам къде точно запира. А сега пък някакво желязче падна при поредния опит да отключа и вратата си стои заключена и няма никакъв помен от отключване...
Какво да правя?
А лесно ли се пренарежда ключалка. Доста четох по темата, но още ме е страх дали да почвам, че на другата врата също е счупена ключалката, разбита е. А задната ключалка не работи и накрая няма да мога да си влезна в колата. Сега отваря само до шофьора вратата и то от централното.

Знам, че на ключар трябва да отида, но нямам за момента пари и ми се иска сам да се справя. В краен случай ми препоръчайте някой евтин на територията на София!

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
Двигател: 2025 DXDB

Re: Проблем с ключалки

Мнениеот airjohn » Пет 06 май 2011 20:30

Това е твоя човек.http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=254356&start=0
Това желязце което е изпаднало е част от ключалката,която отключва бравата.Затова нищо не се случва.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пет 06 май 2011 21:00

Мерси, колега! Чух се с него, утре ще я карам - дано да остана доволен и да не ми вземе много пари :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 06 май 2011 21:12

Cocolino написа:... утре ще я карам - дано да остана доволен и да не ми вземе много пари :)

Ако е прочел твоя пост - няма да вземе. mhihi

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Съб 07 май 2011 9:59

Оправиха проблема. Оказа се, че имало някакво счупено ограничителче в самата ключалка и затова се е въртяла свободно. А централното не заключваше и не отключваше, защото се бяха разхлабили едни болтчета, в които влиза металното буталце за да избута ключалката нагоре или да я дръпне надолу. И 2-та проблема се решиха срещу 20 лева.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
Двигател: 2025 DXDB

Мнениеот airjohn » Съб 07 май 2011 18:35

Владко и Пепи са пичове и много ги чуват нещата. :bowdown :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”