Golf 3 ABF Прекъсва,губи мощност
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
Golf 3 ABF Прекъсва,губи мощност
Проблема дойде след като ми измиха мотора с пароструйка,че беше много мръсен.След това не искаше да запали,свалих свещите и бяха мокри... Почистих ги и след това с 300 зора запали.Работеше на 3 цилиндъра отначало,после се включи и четвъртия в ниските нямаше мощност.Днес сутринта пак го запалих и пак няма сила в ниските от 1000 до 2000 оборота тресе мотора.Във високите прекъсва от време на време.Преди това не прекъсваше нямаше ядове.С газов инжекцион съм.Има ток на свещите.Може ли да е бoбината или тя умира от един път и няма палене.Свалих и дистрибутoрната капачка и тя няма проблем не е мокра имаше само лек нагар и го почистих ... Какво може да е ?В ниските признаците на мотора е ,че се едно се дави...
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
Re: Golf 3 ABF Прекъсва,губи мощност
на всмукателния имаш 2 марку4ета за вакум.виж да не са се измъкнали.принципно са 2 ама на някои абфи от тия дето са преди 95 има по един виж да не се е отскубнало.ина4е е напълно възможно да е и от бубината.принципно като се мие мотора с пароструйка или водоструйка не е хубаво да влиза вода при свещите.моя също съм го мил ама вода там не е имало.когато я форсираш като се вдигат оборотите препуква ли ти гърнето?заглухването ти е само докато се развърти до към 3ооо оборота след това няма проблем.и когато е в движение губи мощност... обясни малко поподробно да гомислим.
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
Да гърнето гърми.Заглъхването е само в диапазона от 1000 до 2000 макс 2500 оборота.Във високите отвреме на време прекъсва ,то и при ниските го има това прекъсване.И на место и в движение в тия обороти има заглъхване и тресене.
здр колега ако това ще ти помогне ще ти кажа, че бобината я смених есента,ако искаш да разбереш дали е от нея вкарай колата на тъмно напръскай леко с вода бобината и като запалиш ако е пробила ще хвърчат искри от нея 

колега имах такъв пр.беше ми избил единия кабел на свещите,пробвай с други кабели
- golff 16v gti stz
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същият проблем.Смени бубината!!!След като измих двигателя с пароструйка имаше същия проблем.
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
извади си кабелите един по един от делкото и ги избърши ама много хубаво.някой от кабелите ти събират вода!извади си свещите и ги по4исти виж даи няма вода и там!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”