BORA 2.0...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
amgiwc
Автомобил:
Двигател:

BORA 2.0...

Мнениеот amgiwc » Пон 09 май 2011 14:13

здравейте,колеги!
какво ще ми кажете за тоя мотор на бората 2.0? знам само че е по-евтин за подръжка,с по два клапана на цилиндър е.обаче как е като вървене,пъргавина и защо не е спрян, а го има и 2001г? толкова лие надежден че го правят доста време. ако има някой спец да се изкаже за тоя моторец,щото ми предлагат една такава бора за около 6 хиляди левове.а и кажете като цяло за бората - мотор,ходова част,електроника,цени за тия неща.с климатик е колата,това добре ли или не толкова.кое е по-надеждно?

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: BORA 2.0...

Мнениеот IvailoOo » Пон 09 май 2011 14:33

Значи през '01-ва е имало точно 5 или 6 мотора 2.0 115к.с. (не е същия като на 3-ките) . APK и АQY се монтират от '98-'02;ATU от '99-'02,AZH - '00-'02 и AZJ,монтиран от '01 до '05-та.Като единствената разлика май е че АТU и AZH достигат макс. въртящ момент на по-високи обороти. Иначе като окачване са супер.Частите не са скъпи,а и вози комфортно. Досега не съм чувал някой да се е оплаквал от електрониките и други подобни. Иначе според мен по-удачно да е с климатик,вместо климатроник или термотроник (понеже там са малко по-сложни нещата...клапи,датчици..глупости) ,но ако се поддържа няма да имаш ядове.За вървежа нищо не мога да ти кажа,но относно другите неща... според мен е удачен избор.Аз карам 4-ка, а бащата Octavia ( 1:1 със бората) и за 3г/ и над 50хил.км е сменил само едни шарнири и кормилен накрайник(понеже майка го изпука в един камък).

Vladivladv
Автомобил:
Двигател:

Re: BORA 2.0...

Мнениеот Vladivladv » Пон 09 май 2011 15:11

Аз имам такава Бора с двигател АPK. На бензин. мМотор - висок въртящ момент още в ниските обороти, относително дълги скорости. Семейна кола за улегнали хора, които не се пънат по светофарите. Има достатъчно мощност и демараж за спокойни и безрискови изпреварвания на извънградско.
Климатик или климатроник - задължително обстоен преглед преди да я купиш, щото често има дали фира компресори. Както в моя случай. (Стефане (zfa) благодаря ;) пак)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”