Проблем със спирачки Голф 3 АБФ
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
Проблем със спирачки Голф 3 АБФ
Здравейте на всички.Имам доста неприятен проблем със спирачките.И той,е че като натисна педала волана започва да тресе.Прави го само на спиране,в движение няма проблем(100/150 няма проблем).Пусках джанти,гуми на стенд няма нищо криво.Смених два чифта дискове с накладки и отначало добре и след известно време пак започва да тресе(като със сигурност несъм ги прегрявал).Като дисквете се водят за хубави а накладките са TEXTAR.Очаквам съвети....
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Проблем със спирачки Голф 3 АБФ
каква марка са хубавите дискове ? най-вероятно са се изкривили
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Не са проблем дисковете, занеси ги на стругар и ще видиш че са абсолютно прави. Имаш нещо криво по предницата и като се разработят дисковете и започнат да спират на 100%, започва и биенето 
И аз сменях няколко комплекта на старата кола докато поредния "крив" комплект не го занесох на стругар и ме светнаха че не е от там проблема
И аз сменях няколко комплекта на старата кола докато поредния "крив" комплект не го занесох на стругар и ме светнаха че не е от там проблема
- if4oo
ок!!!а от каде се оказа проблема при теб
- if4oo
hooligan_sk написа:Не са проблем дисковете, занеси ги на стругар и ще видиш че са абсолютно прави. Имаш нещо криво по предницата и като се разработят дисковете и започнат да спират на 100%, започва и биенето
....възможно ли е да има нещо криво при положение че колата не криви(не дърпа наляво,надясно) и в движение и при натиснати спирачки дори и с голяма скорост.а е мината и на стенд.от каде може да идва биенето
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
да разбирам ли че като сложиш новите дискове тресенето го няма ако е така най-вероятно са криви дискове, каква марка дискове слагаш ? мой приятел взе едни уж брембо и за 700км се изкривиха и започнаха зверски да бият, стругова ги и след 200км пак се изкривиха казах му да си вземе като мойте Zimmermann взе си и вече не се оплакваif4oo написа:Смених два чифта дискове с накладки и отначало добре и след известно време пак започва да тресе
- if4oo
tdi fen написа:да разбирам ли че като сложиш новите дискове тресенето го няма ако е така най-вероятно са криви дискове, каква марка дискове слагаш ? мой приятел взе едни уж брембо и за 700км се изкривиха и започнаха зверски да бият, стругова ги и след 200км пак се изкривиха казах му да си вземе като мойте Zimmermann взе си и вече не се оплакваif4oo написа:Смених два чифта дискове с накладки и отначало добре и след известно време пак започва да тресе
да колега слагам нови и всичко наред за около 2000/3000 км.слагах дискове от друга кола която спираше перфектно а при мен след известно време пак започнаха.отначало спира идеално после започва да се усеща леко от голяма скорост и така се запчва
затова съм склонен да се съглася с колегата за нещо криво по предницата,но пък е след стенд и не дърпа на никаде.....а и свалените дискове за "криви"на струг показват незначителна кривина- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
if4oo написа:tdi fen написа:да разбирам ли че като сложиш новите дискове тресенето го няма ако е така най-вероятно са криви дискове, каква марка дискове слагаш ? мой приятел взе едни уж брембо и за 700км се изкривиха и започнаха зверски да бият, стругова ги и след 200км пак се изкривиха казах му да си вземе като мойте Zimmermann взе си и вече не се оплакваif4oo написа:Смених два чифта дискове с накладки и отначало добре и след известно време пак започва да тресе
да колега слагам нови и всичко наред за около 2000/3000 км.слагах дискове от друга кола която спираше перфектно а при мен след известно време пак започнаха.отначало спира идеално после започва да се усеща леко от голяма скорост и така се запчвазатова съм склонен да се съглася с колегата за нещо криво по предницата,но пък е след стенд и не дърпа на никаде.....а и свалените дискове за "криви"на струг показват незначителна кривина
И мойта кола не бягаше на никъде и се държеше добре като не спира... Различни идей съм чувал от майстори, единствено крива главина ми звучи логично, аз лично реших проблема като продадох колата защото се видях в чудо накрая. Има някъв вариант от задните дискове да идва ако са криви - предават се вибрациите по системата. Особено ако не почва да бие с пипването на педала а след някоя друга секунда, напълно възможно да е от задните. Пробвай да сложиш други задни дискове от някой за проба.
- if4oo
и задните са сменени,с нови накладки са.установих "заминали"тампони на носачите и една биалетка.но дали има връзка 
- if4oo
след ходене по сервизи и доста съвети,най логично се оказа както каза и колегата крива главина.ще сменям пък да видим 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
На предишната ми кола, форд орион, се появи този проблем. Тресеше, не се таеше. Оказа се проблем в ABS.
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
a ръждата като сменяш дисковете махаш ли я ???
- if4oo
ами зачиствм я да.колега утре ще сваля бушона и ще видим к'во ще стане.
Последна промяна от if4oo на Вто 03 май 2011 19:01, променено общо 1 път.
- if4oo
откачих абс-а....ефект нулев.ще махна КАНТАРА и да видим,понеже установих че задните колелета неспират добре.и можеби се натоварват повече предните и оттам кривенето
Последна промяна от if4oo на Нед 29 авг 2010 23:21, променено общо 2 пъти.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
А дали не ти задържа някой спирачен апарат, и при постоянно каране от 100 километров пробег да загрява иначе правия диск и да измята 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”