Колеги колата е 1.8 16в кр с 74 мм. дросел , 70мм. горна част на см. колектор ,без копче за положението на дроселовата клапа и с регулируем бензинов регулатор настроен на 3.5 бара който при форсиране качва с 1 бар налягането на бензина. Сутрин когато не е загрял пали от раз без газ за 1секунда седи на 1300 об. и гасне . И така 7 , 8 пъти докато задържи празен ход. Другия вариянт за палене е държането на стартер минимум 5 сек. Съмнявам се че оригиналния бенз. регулатор играе нещо с темп. датчик обаче не съм сигурен. Моля някой ако има идея какво се случва да сподели. Снимки на двигателя може да видите в гаража.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
г2 кр студен старт
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
Re: г2 кр студен старт
значи и аз бях с регулатор вебер и ми правеше така 7-10 пъти едвам палех и като загрее е супер ,това е защото палиш на 3,5 бара а заводско аз закачих манометър студена колата пали на 1,5 бара някаде и после за 1-2 минути става на 3,5- 3,6. точно защото твоя регулатор не знае кога колата е студена да направи определеното налягане за студена, докато заводския регулатор -wur-a изчислява тези неща.. по добре си намери добре работещ заводски регулатор...ти си знаеш.предполагам заради дросела и другите промени ти трябва малко повече бензин заради по голямато количество въздух,заводския регулатор може да се настрои има шестограм , но е много сложна работа трябва някои които наистина разбира на механична инжекция .....
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
колегата е прав, даже за тези налягания можеш да намериш много инфо. в "youtube.com".
http://www.youtube.com/watch?v=58I2Cd1kszA
http://www.youtube.com/watch?v=58I2Cd1kszA
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Аз имам перфектен регулатор(заводски)и бих пробвал да го настроя обаче ако направя 4- 4.5 бара пак ли при студен старт ще държи 1.5бара ?
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
настроиката се прави на загрял мотор, и пак ще пали да,стига да намериш някои да го направи ....
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Благодаря колеги. Събота и неделя живот и здраве ще пробвам оригиналния регулатор пък регулируемия по-натам като махна мех. инжекцийка
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
ти ако успееш да настроиш всичко както трябва може да не ти се наложи да я махаш... успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”