Въпроси за VW Golf 3 автоматик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sky_Angel
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за VW Golf 3 автоматик

Мнениеот Sky_Angel » Съб 07 май 2011 18:37

Здравейте, по елементарно зададените въпроси веднага ще схванете че съм жена, затова моля не ми се смейте и отговаряйте подробнооо :)
Имам Голф 3 автоматик и от известно време ми прави проблеми... По принцип е бензин, но сложихме газово.
Напоследък взе да ми прави проблем при повторното палене... в смисъл, сутрин като заведа детето на градина... която е на около 1км от вкъщи, изгася колата... после като поискам да я запаля неще. Въртя 4-5 пъти и тогава пали... Така изхабих един акумулатор, че сега съм на втори :) После цял ден да я гася и паля няма да има проблем, но второто палене ако съм карала малко, в смисъл кратко разтояние... неиска после да запали. Трябва ли й да загрее? Това го прави и лятото, не е от студа.

Друго което ме интересува, е колко долу-горе вървят цените на тампоните и амортисьорите... Според мъжа ми са за смяна, че се разкърца и разтрака нещо тези дни, ама той няма идея какви са цените, а и време няма да я закара на ремонт, та ще трябва аз да я свърша, а неискам да ида в сервиза и да нямам достатъчно пари. :roll:

Благодаря, че ме изчетохте... Дано сте разбрали кво питам и дано успее някой да ми помогне :)
До скоро! :drive

Потребителски аватар
member313
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за VW Golf 3 автоматик

Мнениеот member313 » Съб 07 май 2011 23:54

Скоро сменях на тройката на жена ми 2бр. предни маслени амортисьори Билщайн от Манимпекс + комплектите (тампони... прашници лагери) и излязоха под 200лв. Труда все пак е отделно и според сервиза, но цената на частите за тази марка е долу-горе такава.

За паленето някой по-знаещ да съветва...

Аз бих дал само идея (ако проблема е породен от калпава аларма), преди да запалите заключете колата повторно заключете я с алармата и я отключете пак (както сте си на волана). На моя голф се е случвало известен брой пъти подобно нещо с паленето... и това помогна ...

Sky_Angel
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за VW Golf 3 автоматик

Мнениеот Sky_Angel » Нед 15 май 2011 19:05

Мн благодаря за отговора...
За съжаление нямам аларма, иначе изобщо нямаше да я гася, а само щях да я заключвам и да си работи докато аз оставям детето в градината :)
Засега нямам излишни 200лв и май ще почака ремонта :roll:
Отново БЛАГОДАРЯ за инфото! :lady:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”