Смяна батерията на ключа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Смяна батерията на ключа

Мнениеот PyMu » Вто 17 май 2011 18:45

Здравейте, колеги! На тръгване от работа не можах да си отключа колата с ключа с копчето, явно батерията е изхабена. Първо ме пратиха в Практикер - ключаря да ми я смени, не съм можела сама да пипам, а той пък ме прати в "Представителството на VW" (това ще да рече Юнитрейд Х предполагам, но бяха затворили), защото щял да си "забрави паметта за алармата". А сега ми се смеят, че за една батерия не можело да са го измислили толкова тъпо, че да се ходи до сервиз. Та кажете ми как и кой може да смени тая батерия (и най-важното Защо?), къде да ходя...?
Мерси! :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Смяна батерията на ключа

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 май 2011 18:51

Мисля, че ТОВА е твоят човек.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 17 май 2011 19:07

Немисля,че само това е решението на въпроса!Писал съм няколко пъти по тази тема.Има си и търсачка!Колега имаш лс.

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Вто 17 май 2011 23:39

Ключът проработи изведнъж, значи не е батерия. Не знам какво е...

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 18 май 2011 9:04

Синхронизация на ключ към аларма :Mr Green Fun

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Сря 18 май 2011 10:14

@deversant, ама аз не съм правила това, което ме посъветва на ЛС. :roll:

За останалите, които четат, но не им е ясно, ще поясня, че колегата ме посъветва да държа натиснато копчето за заключване, докато заключвам и след това копчето за отключване, като отключвам (или предполагам може и обратното), за да имам "работеща аларма". Но аз не направих нищо, просто от само себе си реши да проработи. :screwy Нещо се бъзика ключа явно, но не знам защо.

P.S. Как темата ми се озова в Технически за PASSAT?.. :shock

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Вто 23 авг 2011 20:03

Имам същия проблем,дистанционното ту работи ту не, батерии сменях, отварях го за да го почистя и все си е така.
Колежке, ти реши ли проблема?

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Сря 24 авг 2011 9:08

_DIESEL_POWER_ написа:Имам същия проблем,дистанционното ту работи ту не, батерии сменях, отварях го за да го почистя и все си е така.

Нищо не съм му правила, защото повече не се появи този проблем... Всъщност само още един път оттогава не искаше да се заключи, но заключих ръчно, после пак с копчето пробвах и пак си проработи... Така, че всичко на всичко 2 пъти ми се е бъзикал.

А ти как го отвори да почистиш и смениш батериите? (Под "дистанционното" имаш предвид фабричния ключ, нали?) На мен ми казаха, че не трябвало да се отваря от друг, да не се изтриела паметта на алармата. Значи все пак може? Я ми обясни, че ми стана интересно... :mrgreen: С връткането на ключа и едновременно натискане на копчетата ли го направи?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 24 авг 2011 9:29

Ето едно видео как се сменя батерията:
http://www.youtube.com/watch?v=keYT5bXoyNk&feature=fvwrel
На жената веднъж и се случи същия проблем - нещеше да отключва от дистанционното и се орпави.Като я закачих на ВАГ-а изписа тая грешка http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00955.
Предположенията са заминаваща батерия(като гледам бангиите са ни на подобни години и са с оригинлани батерии та вероятно е това ) ,или произволни натискания на бутона в чантата и от там загубва "плаващия код".
P.S.Още не съм сменил батерията де - псути мързел :lol: , аи като гледам на клипчето са голяма и две малки :shock

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 24 авг 2011 9:57

Освен батерията, възможни причини може да са лош контакт на бутон или лоша спойка на платката.

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Сря 24 авг 2011 14:05

PyMu написа:
_DIESEL_POWER_ написа:Имам същия проблем,дистанционното ту работи ту не, батерии сменях, отварях го за да го почистя и все си е така.

Нищо не съм му правила, защото повече не се появи този проблем... Всъщност само още един път оттогава не искаше да се заключи, но заключих ръчно, после пак с копчето пробвах и пак си проработи... Така, че всичко на всичко 2 пъти ми се е бъзикал.

А ти как го отвори да почистиш и смениш батериите? (Под "дистанционното" имаш предвид фабричния ключ, нали?) На мен ми казаха, че не трябвало да се отваря от друг, да не се изтриела паметта на алармата. Значи все пак може? Я ми обясни, че ми стана интересно... :mrgreen: С връткането на ключа и едновременно натискане на копчетата ли го направи?

Не е задължително да си забрави паметта при смяна на батерия,но ако това се случи ти трябва 2ри ключ с който да дадеш на контакт,а с този с дистанционното да направиш тази процедура :arrow:
Изображение

fatix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatix » Сря 24 авг 2011 16:26

На мен ми се случи същото преди време и аз реших че е от батерията смених я но нямаше ефект.Тогава случайно отключих пасажерската врата с ключа и след това я заключих и дистанционното проработи.След това ми го е правила този проблем още няколко пъти,но директно правя същото упражнение и сработва,интересното е че от шофьорската врата колкото и да си играя не се оправя!

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Сря 24 авг 2011 23:01

Rabbit_TDI, мерси за клипчето. Изглежда елементарно, още повече, че дете го обяснява. mhihi
Не са една голяма и две малки, a една голяма. Въпреки, че лапето казва нещо като "and make sure there are two batteries in there"... което не знам защо е или пък аз да не чувам добре... Със сигурност по-ясно става от този клип: http://www.youtube.com/watch?v=ia4cniNLcd4 ... тия двете са някакви контактни пластини - на 3.19 мин. ги човърка с отвертката.

На диагностика никаква грешка не е излизала относно ключа.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 24 авг 2011 23:33

ето ти ключа на палатката mhihi
на бравите на вратите , ако има малко луфт между палчето за ръчно отключване и заключване и не си пасне на нулево положение дистанционното не работи -микретите отчитат друга позиция и блокират дистанционната функция :!:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 25 авг 2011 9:13

niks76 написа:ето ти ключа на палатката mhihi
на бравите на вратите , ако има малко луфт между палчето за ръчно отключване и заключване и не си пасне на нулево положение дистанционното не работи -микретите отчитат друга позиция и блокират дистанционната функция :!:

Току-що издаде професионална тайна. mhihi :beer
Отговорите на загадките са винаги доста простички. Само дето някой трябва да се сети за тях. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”