Здравейте !
Искам да попитам дали някой има представа от какво оможе да шуми отпред в двигателя при ремъците.
Започва да шуми само когато пусна климатроника.
Ако се наложи смяна на ремъци горе долу колко ще ми излезе да си сменя всички ремъци + ролка ( или рейка нз. точно )
И да предложите читав майстор в София.
Автомобила е Голф 3 1997г. 1.6 ГТ с климатроник и газ.
Шум при пускане на климатроник
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шум при пускане на климатроник
Колега след малко слизам да си сложа пистовия и трапецовиден ремъци,имам същото изчадие адово като теб самоче моето е Дизел.Дадох 24 лева за пистов 5 канален и трапецовиден ремък на Геиц.А до чукането...не се сещам сега.Според мене щом чука само като пуснеш климатроника най-логичното е да е от шайбата на компресора.А другото което ми идва на ум е оптяжната ролка да не е пред запичане.Не знам просто в което не съм сигурен не го казвам. 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
или е ролката на компресора или самия компресор
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно вчера през деня цял ден бях на климатик и нямаше никакви шумове.
Явно в било нещо моментно.
Но все пак ще събера някви пари да сменя ремъците и ролката (или рейка не знам точно как се казва)
Горе долу няква ориентировъчна цена да кажете.?
Явно в било нещо моментно.
Но все пак ще събера някви пари да сменя ремъците и ролката (или рейка не знам точно как се казва)
Горе долу няква ориентировъчна цена да кажете.?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
зависи дали колата е с оригинален климатик или допълнително монтиран.Ако е оригинален - ремъка е 20-30лв според размера,ролката е само една пластмасова и цената и е 35-6лв на Ina .
Иначе за тропането - може да е лагер на компресора или друг лагер по ремъка (когато тръгне компресора,ремъка се натоварва повече и започва да издава звуци).Може да е и самият компресор,ако не си обслужвал скоро климатика (прави се макс. на 2 години,зщаото маслото старее и фреона в системата намалява) и маслото му е старо или липсва такова.Ако тропането стане постоянно и се окаже,че е от самия компресор,тогава финансото изразяване на ремонта няма да ти хареса изобщо,за това вземи мерки да видиш за какво става дума.
За майстор - няма да се самопрепоръчам,иначе с това се занимавам аз,както и в раздел Сервизи има и други колеги,които се занимават с тези неща и можеш да се обърнеш към всеки един от нас.

Иначе за тропането - може да е лагер на компресора или друг лагер по ремъка (когато тръгне компресора,ремъка се натоварва повече и започва да издава звуци).Може да е и самият компресор,ако не си обслужвал скоро климатика (прави се макс. на 2 години,зщаото маслото старее и фреона в системата намалява) и маслото му е старо или липсва такова.Ако тропането стане постоянно и се окаже,че е от самия компресор,тогава финансото изразяване на ремонта няма да ти хареса изобщо,за това вземи мерки да видиш за какво става дума.
За майстор - няма да се самопрепоръчам,иначе с това се занимавам аз,както и в раздел Сервизи има и други колеги,които се занимават с тези неща и можеш да се обърнеш към всеки един от нас.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”