Питане за скоростна кутия!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sharik
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF 1994

Питане за скоростна кутия!!!

Мнениеот sharik » Съб 14 май 2011 16:15

Здравейте колеги днес ми гръмна скоростната кутия Голфчето е 1.8 ми с код на мотора RP.
Та въпроса ми е от какво да си търся кутия кои модели пасват или са близки с малко преправяне евентуално. Ще съм благодарен на всеки ваш коментар или съвет който ми дадете защото ми е пълна мъгла
П.П. Ако темата не е за тук моля да се премести и се извинявам предварително

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за скоростна кутия!!!

Мнениеот djshomi » Нед 15 май 2011 0:49

От голф 2 1,6 1,8 но без гти и дизел стават и от 3 1,8зависи дали искаш същата като твоита скорост обороти или каква доиде.От долу като погледнеш на камбаната пише букви гледаш и си търсиш същата ако държиж да е като твоита.

Потребителски аватар
sharik
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот sharik » Нед 15 май 2011 12:23

По принцип търся нещо по бързо да развърта от типа за светофарни гонки максималната скорост не ме е вълнувала никога

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Нед 15 май 2011 20:22

djshomi написа:От голф 2 1,6 1,8 но без гти и дизел стават и от 3 1,8зависи дали искаш същата като твоита скорост обороти или каква доиде.От долу като погледнеш на камбаната пише букви гледаш и си търсиш същата ако държиж да е като твоита.

:не: Стават от ГТИ и дизел.При голф 2 няма дизелови кутии.Монтират се и на двата типа мотори.Щом търсиш да се развърта бързо,търси от гти и по точно от кр.2Y е кода й.

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Нед 15 май 2011 20:38

bobi_diesel написа:
djshomi написа:От голф 2 1,6 1,8 но без гти и дизел стават и от 3 1,8зависи дали искаш същата като твоита скорост обороти или каква доиде.От долу като погледнеш на камбаната пише букви гледаш и си търсиш същата ако държиж да е като твоита.

:не: Стават от ГТИ и дизел.При голф 2 няма дизелови кутии.Монтират се и на двата типа мотори.Щом търсиш да се развърта бързо,търси от гти и по точно от кр.2Y е кода й.

:да: 2у е кутията за това което търсиш трябва да смениш и феродовия диск за нея.Други варианти са ти 9а,ацд и ауг който стават без да сменяш диска но са с малко по дълга 5-та а на ауг е по дълга и 2-ра което е минус

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 16 май 2011 10:37

Стават от ГТИ и дизел.При голф 2 няма дизелови кутии.Монтират се и на двата типа мотори.Щом търсиш да се развърта бързо,търси от гти и по точно от кр.2Y е кода й.

Да бе а защо не каза че трябва и съединител да се сменя още 200 лв. На дизелите да не слагат 2Y заводски?Много дълги и тромави са за бензинка ял съм го с такава. Намери си кутия от МК1 ГТИ буквени означения ФМ няма да си сменяш съединителя и ще е лудница.

motoj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот motoj » Вто 17 май 2011 10:58

http://www.brokevw.com/020ratios.html
Тук са всички модели кутии 020 , избери си по предавателно число на всяка скорост и диференциал. УСПЕХ

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 19 май 2011 17:42

djshomi написа:Стават от ГТИ и дизел.При голф 2 няма дизелови кутии.Монтират се и на двата типа мотори.Щом търсиш да се развърта бързо,търси от гти и по точно от кр.2Y е кода й.

Да бе а защо не каза че трябва и съединител да се сменя още 200 лв. На дизелите да не слагат 2Y заводски?Много дълги и тромави са за бензинка ял съм го с такава. Намери си кутия от МК1 ГТИ буквени означения ФМ няма да си сменяш съединителя и ще е лудница.

Да съм казвал,че дизелите излизат с 2y?Просто поправих колегата над мен!Че на дизела са дълги и тромави е ясно,но и при бензинките се монтират 4т фабрично.Моята е 4s която е малко по пъргава от 4т.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”