проблем със отчитането на бензина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mostici
Автомобил:
Двигател:

проблем със отчитането на бензина

Мнениеот mostici » Вто 10 окт 2006 20:45

Здравеите!!! Карам golf 3 GTI - моя проблем е следния; от доста време датчика на горивото не ми показва реалното количество! А сега стана така че немога вече и да си напална резервоара със бензин,пълни се някаде до половината.
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 окт 2006 21:36

Мнооого кофти проблем е тоя датчик.И на мен ми се прецака,просто един ден стрелката отиде на нулата и толкова.Причината е в устройството със поплавък във резервоара.От времето и миналите годинки се прецаква "платката" на потенциометъра и проклетото нещо отказа да работи.Кофтито е,че май се продава само с бензиновата помпа комплект.Аз успях чрез познат майстор да си го взема отделно от магазин,в който бяха продали само помпата и тая гад беше останала.Как се стига до нея-в багажника има капачка с 3 винта.Отвиват се,капачката се маха.Отваря се поглед към капачката на резервоара (не тази,от която се пълни на бензиностанцията :) ).На нея има 2 щуцера за бензин.Откачат се маркучите от щуцерите.Капачката е на винт.Отвива се (много е трудно понякога,дори почти винаги е трудно) и се вади - на капачката е закачен съответно датчика.Пипкава работа,иди на сервиз,ако нямаш опит :lol:
Не е изключено и нещо по таблото да не ти е наред.

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Вто 10 окт 2006 21:42

при мен също не работи - като падне горивото под 15 литра съм на втората червена стрелка, а с пълен резервоар на 3/4....
в Юнитрейд казаха - към 100 лв :shock и си ок....ще си карам май така.... :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 окт 2006 23:32

Поради леки конструктивни разлики на новия и стария ми датчик-различе поплавък да бъда точен и на мен не ми показва вярно-при пълен резервоар съм на предпоследната черта.То като се замисля при монтажа завъртях малко капачката на една страна,заради маркучите...може и от това да е.Но по-добре да имам някакви показания,дори и занижени,отколкото никакви :(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 11 окт 2006 7:55

andro_v написа:Поради леки конструктивни разлики на новия и стария ми датчик-различе поплавък да бъда точен и на мен не ми показва вярно-при пълен резервоар съм на предпоследната черта.То като се замисля при монтажа завъртях малко капачката на една страна,заради маркучите...може и от това да е.Но по-добре да имам някакви показания,дори и занижени,отколкото никакви :(

в края на краищата колко ти струваше всичко?

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Сря 11 окт 2006 8:29

Ако помпата не е монтирана в положението в което е била не отчита вярно, защото поплавъка не може да се вдигне максимално нагоре. Формата на резервоара е такава,че има една издутина ... разбирате какво имам впредвид. Иначе имам сонда + корпус от помпа, ако някои се интересува да пише на ЛС!

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 11 окт 2006 9:15

Не продават ли по моргите системата за отчитане.Износват се пистите напотециометара който отчита горивото обикновено там където най често е седяла стрелката .

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 окт 2006 9:44

За датчика ми взеха 10 кинта,защото както казах беше на приятелски начала.Работата беше лично моя.Не ме питай как съм запоявал с поялник двете жички на проклетото нещои на 20 см от пълен резервоар с отворена капачка.Повече не правя така.

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Сря 11 окт 2006 10:49

andro_v написа:За датчика ми взеха 10 кинта,защото както казах беше на приятелски начала.Работата беше лично моя.Не ме питай как съм запоявал с поялник двете жички на проклетото нещои на 20 см от пълен резервоар с отворена капачка.Повече не правя така.

И не пробвайте дали ви работи помпата на 40 градуса жега с 2 жици от акумулатора, директно на клеймите на корпуса на помпата, без да сте я извадили от резервоара - добре че поне резервоара беше изваден :shock

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 окт 2006 12:51

Ха,при тебе е било по-брутално.Аз пробвах да видя,дали ако окъся кабелите на датчика дали ще ми живне показанието на таблото-мба в един сервиз срещу само 20-тина лева ми обясниха,че таблото било умно и не знам кво си и отчитало по точно съпротивление в килооми и за това не станал номера.Трябва да пробвам да си врътна малко капачката ама не ми се занимава :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 окт 2006 13:02

Отварял съм само на СЕАТ. При VW не ми се е налагало (дано не е при мен!), но там има един винт, от който се настройва същата тази платка, така, че да ти отчита що-годе точно количеството. Без да искам (и да знам) врътнах този винт, та при съвсем празен резервоар показа, че е пълен до полвината... :twisted:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 окт 2006 13:22

На датчика в резервоара няма допълнителен потенциометър.Освен на таблото отзад да има,не знам?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”