Здравейте колеги.
Имам следния проблем с мехничната инжекция на голф 1-ка с присаден мотор от джета 2 с код на мотора EV.Инжекцията няма достатачно налягане за да пръска гориво от дюзите.За това си мисля че е от 5-тата дюза която не сме закачили.Може ли някой да ми каже ако е от тази 5-та дюза каде трябва да се закачи.
Благодаря!
Проблем с механична инжекция
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Re: Проблем с механична инжекция
1. EV си е EV, дали на Голф или на Голф с раница (Джета)
2. Налягането мерихте ли го ?
Имам предвид ето това на клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=KmFADG_p5T8
3. 5-тата дюза е електрическа и се контролира от warm-up регулатора, биметална история закачена на блока,
която като е студен двигателя пуска гориво и през 5-тата докато загрее.
4. Ето и един клип с Мк2 и кое е warm-up регулатор.
http://www.youtube.com/watch?v=58I2Cd1k ... CDF3C0CA86
Дай повече инфо ? Не че аз отбирам много, но съм все още собственик на един EV ...и кое що съм "захапал".
До тук възможни проблеми -> всичко по пътя до дюзите
1.подкачваща (не подава дебит към нагнетяващата под купето)
2.нагнетяваща (сдава багажа)
3.един съд с клапан - това в "кошницата под купето до помпата и филтъра" е едно чудо дето държи налягане в системата за да улеснява повторно стартиране в кратък срок от време (май го дават да държи 20-на минути)
4. запушен бензинов филтър
5. разпределител на горивото (намира се над кутията с филтъра), там се чува един пищящ звук ...ако този звук прекъсва - това е от кошницата с помпата ...нещо там
инак - запушвания и там са възможни ...знам ли...аз сменявах един път такова...цялото...
6. прецакани бензинопроводи ...дали от кошница до разпределител ...дали от разпределител до дюзите ?
малко вероятно тъй като принципа на работа на този инжекцион е непрекъснато въртене на гориво в кръг,
и само от разпределителя отнема според нуждите (което пък се контролира от дебита на въздух)
2. Налягането мерихте ли го ?
Имам предвид ето това на клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=KmFADG_p5T8
3. 5-тата дюза е електрическа и се контролира от warm-up регулатора, биметална история закачена на блока,
която като е студен двигателя пуска гориво и през 5-тата докато загрее.
4. Ето и един клип с Мк2 и кое е warm-up регулатор.
http://www.youtube.com/watch?v=58I2Cd1k ... CDF3C0CA86
Дай повече инфо ? Не че аз отбирам много, но съм все още собственик на един EV ...и кое що съм "захапал".
До тук възможни проблеми -> всичко по пътя до дюзите
1.подкачваща (не подава дебит към нагнетяващата под купето)
2.нагнетяваща (сдава багажа)
3.един съд с клапан - това в "кошницата под купето до помпата и филтъра" е едно чудо дето държи налягане в системата за да улеснява повторно стартиране в кратък срок от време (май го дават да държи 20-на минути)
4. запушен бензинов филтър
5. разпределител на горивото (намира се над кутията с филтъра), там се чува един пищящ звук ...ако този звук прекъсва - това е от кошницата с помпата ...нещо там
инак - запушвания и там са възможни ...знам ли...аз сменявах един път такова...цялото...
6. прецакани бензинопроводи ...дали от кошница до разпределител ...дали от разпределител до дюзите ?
малко вероятно тъй като принципа на работа на този инжекцион е непрекъснато въртене на гориво в кръг,
и само от разпределителя отнема според нуждите (което пък се контролира от дебита на въздух)
Последна промяна от heimdal на Пет 10 юни 2011 19:16, променено общо 2 пъти.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
това е което ми казаха майсторите че няма налягане и дюзите дори не "пикаят"
а според мене е от 5-тата дюза защото сигурно и аз толкоз му разбирам
а според мене е от 5-тата дюза защото сигурно и аз толкоз му разбирам
- heimdal
5-тата дюза няма нищо общо с този проблем. Дори може да се изолира напълно !
Тя само ти обогатява сместа при студен мотор ...както писах по-горе, контролира се от температурата на блока и оттам пускане/спиране от една биметална пластина.
Видял ли си с очите си налягане замерено преди разпределителя на горивото ?
И излиза ли нещо след него въобще ?
http://www.diagnostic-assistance.co.uk/mech_inj.htm
Това е полезно за ориентация също ...и пак ..не твърдя че отбирам! Имал съм "удоволствието" веднъж да пипам сам с промени точно отзад при нагнетателната помпа. Временно бях с помпа от едно Ауди 5 цил.
Байпас на съда на помпата, обратното гориво го забих да отива направо в резервоара (а не в съда на помпата),
подкачващата подаваше на тази от аудито без разширителен съд директно ...
Останалото съм го гледал само как се прави ...най-вече регулирането на разпределителя на гориво...
Тя само ти обогатява сместа при студен мотор ...както писах по-горе, контролира се от температурата на блока и оттам пускане/спиране от една биметална пластина.
Видял ли си с очите си налягане замерено преди разпределителя на горивото ?
И излиза ли нещо след него въобще ?
http://www.diagnostic-assistance.co.uk/mech_inj.htm
Това е полезно за ориентация също ...и пак ..не твърдя че отбирам! Имал съм "удоволствието" веднъж да пипам сам с промени точно отзад при нагнетателната помпа. Временно бях с помпа от едно Ауди 5 цил.
Байпас на съда на помпата, обратното гориво го забих да отива направо в резервоара (а не в съда на помпата),
подкачващата подаваше на тази от аудито без разширителен съд директно ...
Останалото съм го гледал само как се прави ...най-вече регулирането на разпределителя на гориво...
Последна промяна от heimdal на Пет 10 юни 2011 18:39, променено общо 1 път.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
неска ми се обадиха по телефона и ми го съобщиха за това реших да се обърна към някой който разбира.
не знам дали са мерили налягане и т.н.
не знам дали са мерили налягане и т.н.
- heimdal
Без 5-та дюза ще ти е нормална а не обогатена сместа при "студено" палене.
И пак - няма общо с другите 4. За нея си отива отделно гориво от "кръга". Пускането на гориво към 5тата
се контролира от warm-up. "Едно такова четвъртито" над масления филтър. От него отива бензин към 5тата ...
Това Е ОТДЕЛНО от нормалните 4. Ако не работи warm-up, това ще значи че вътре клапана е на положение отворен или затворен. Или няма да подава на 5тата и ще пали трудно на студено, или ще върви на смърт и ще харчи яко ...все едно си караш колата на дръпнат смукач
Образно казано...а да - и голям разход ...
Разгледай поне това което съм пуснал - има принципна схема на работа на инжекциона.
Повече информация колега... сега ми изглежда все едно аз да се обадя на летището и да кажа:
Не мога да излетя!
И те да ми направят писта пред блока и да ми дадат самолет.
Т.е. пишеш НЕ РАБОТИ ...ама няма как да се получи "диагностика".
Моля спецовете по мехничния инжекцион да не ме съдят строго ако съм написал нещо грешно.
Все пак съм само потрбител.
И пак - няма общо с другите 4. За нея си отива отделно гориво от "кръга". Пускането на гориво към 5тата
се контролира от warm-up. "Едно такова четвъртито" над масления филтър. От него отива бензин към 5тата ...
Това Е ОТДЕЛНО от нормалните 4. Ако не работи warm-up, това ще значи че вътре клапана е на положение отворен или затворен. Или няма да подава на 5тата и ще пали трудно на студено, или ще върви на смърт и ще харчи яко ...все едно си караш колата на дръпнат смукач
Образно казано...а да - и голям разход ...Разгледай поне това което съм пуснал - има принципна схема на работа на инжекциона.
Повече информация колега... сега ми изглежда все едно аз да се обадя на летището и да кажа:
Не мога да излетя!
И те да ми направят писта пред блока и да ми дадат самолет.
Т.е. пишеш НЕ РАБОТИ ...ама няма как да се получи "диагностика".
Моля спецовете по мехничния инжекцион да не ме съдят строго ако съм написал нещо грешно.
Все пак съм само потрбител.
Последна промяна от heimdal на Пет 10 юни 2011 19:18, променено общо 1 път.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
ще ги разгледам подробно и ако не оправим проблема двигателя ще си хване пътеките.
- heimdal
Луд ли си 
Това е нечовешки мотор ...носи на бой ...дори повече от разни прехвалени
Само да има кой да ти го настрои ..
Току що ми хрумна, проблема да идва от 5-та дюза ми звучи като да имаш проблем от резервната гума ...
от 5 тото колело ...
Това е нечовешки мотор ...носи на бой ...дори повече от разни прехвалени
Само да има кой да ти го настрои ..
Току що ми хрумна, проблема да идва от 5-та дюза ми звучи като да имаш проблем от резервната гума ...
от 5 тото колело ...
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
нечовешки ама сумати главоболия с него, а мен ме съмнява някой да може да ми го настрой кат хората, малко са тези хора.
За 5-тото колело там вече не знам
За 5-тото колело там вече не знам

- heimdal
По-скоро ти трябва диагностика на проблема. Честно казано на мен ми се е налагало само поради промени в самата система. Веднъж, защото сменихме разпределителя на гориво с такъв от KR (като се наложи да се "скопи" малко), после при историята с помпата - веднъж като закачих тази от ауди-то, след това като си намерих друга помпа - да се нагласи така както трябва да си бъде.
Вариант - пробвай там:
http://www.bosch-carservice-burgas.com/ ... 0%BA%D0%B8
Вариант - пробвай там:
http://www.bosch-carservice-burgas.com/ ... 0%BA%D0%B8
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”