Добар вечер колеги,искам да ви попитам за съвети по следния проблем :
Голфчето ми е с 4 ел. стъкла и ел. шибидах с лукс пакет (пускам централното и всичко се затваря),от край време заедните стъкла си имат някакъв дефект и когато ги свалям или дигам те спирам на някакви интервали от примерно да кажем една педя.Понеже тях не ги използвам много да не кажа хич не съм обръщал внимание на този проблем но от близо ден два и предното дясно стъкло започна да има същия проблем което вече е кофти понеже сега по топлите дни то си се използва доста и когато е свалено и пусна централното,шибидаха и предното ляво стъкло се затварят но предното дясно стъкло мръдва една педя примерно и спира... Когато свалям или качвам стъклото задържам копчето саответно надоло или нагоре и то мръдва педя (или там колкото е) и спира след което пускам копчето и на ново. Днеска отворих кората,продухах малко буксата която е на моторчето но няма решение.
Някои от вас да е имал подобен проблем и да може да ми каже как сам да си го реша или да ми препоръчате някои добър авто ел. сервиз в околността на Люлин кадето да отида и да ми го оправят ?
Благодаря предварително!

Проблем с ел. стакла на Г3
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Re: Проблем с ел. стакла на Г3
Извади маншона който крие кабелите между вратат и купето, поогледай хубаво всички кабели да не би някой да се е прекъснал (най-често е кафевия). Ако всичко там е наред и продължава да прави проблема, се сваля кората, изважда се целия механизъм и му отваряш кутията с управляващия блок (платката в кутията), като внимаваш да не развиеш жилото от ролката!! Вътре трябва да откриеш една биметална пластина която най-често е с усукани пластини и изключва, прави се едно мостче с кабел за да стои вечно включено (шунтирва се) и другото е по обратен ред.
Има други теми със подобни или същите симптоми и по подробно описание на проблема ако не ти е ясно се разтърси
Има други теми със подобни или същите симптоми и по подробно описание на проблема ако не ти е ясно се разтърси

iavor89 написа:Извади маншона който крие кабелите между вратат и купето, поогледай хубаво всички кабели да не би някой да се е прекъснал (най-често е кафевия). Ако всичко там е наред и продължава да прави проблема, се сваля кората, изважда се целия механизъм и му отваряш кутията с управляващия блок (платката в кутията), като внимаваш да не развиеш жилото от ролката!! Вътре трябва да откриеш една биметална пластина която най-често е с усукани пластини и изключва, прави се едно мостче с кабел за да стои вечно включено (шунтирва се) и другото е по обратен ред.
Значи колега аз направих следното днес :
Свалих кората на вратата и огледах кабелчетата които са свързани към самото копче на вратата за сваляне и качване което стои дали сички са си по местата както трябва,после под кората имаше някаква като изолаци която я махнах и отдоло по средата на вратата имаше някаква като букса която се изваждаше като се издърпва назад и настрани и нея я по издухах както и тази която стои статично също и я включих на ново но нямаше ефект...
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
На първо време провери маншончето става за 2 минути
и се моли проблема да е там, защото другото е приключение 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”