Здравейте колеги,
Имам Г4,1.6,16V,от скоро имам проблем,при запалване на колата в купето се усеща миризма на неизгорял бензин(от 2.5години до сега за първи път ми се случва), а при дживение, например карам със 100km/h колата заглъхва и оборотите падат до минимум при което се налага да върна две-три предавки назад за да поеме отново, като това в последно време започна да се случва доста често.
Каква може да е причината за това,в сервиза който посетих ми казаха,че най вероятно е от катализатора,но не бяха много убедителни.
голф 4 1.6 проблем-при запалване на колата в купето се усеща
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: голф 4 1.6 проблем-при запалване на колата в купето се усеща
Виж меката връзка, макар, че щом имаш проблем и в движение едва ли е това.
Сменял ли си скоро горивен филтър? Погледни все пак в какво състояние е дросел клапата (дали е чиста).
Имаш 2 катализатора. Хубаво е да се проверят и двата, НО не ги изкормвай необратимо! Изрично кажи да ги махнат така, че да могат да се сложат обратно!
И разбира се - направи диагностика ако не си още и виж за запаметени грешки...!?
Сменял ли си скоро горивен филтър? Погледни все пак в какво състояние е дросел клапата (дали е чиста).
Имаш 2 катализатора. Хубаво е да се проверят и двата, НО не ги изкормвай необратимо! Изрично кажи да ги махнат така, че да могат да се сложат обратно!
И разбира се - направи диагностика ако не си още и виж за запаметени грешки...!?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 1.6 проблем-при запалване на колата в купето се усеща
Може да имаш дупчица някъде. Огледай хубаво по веригата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”