Теч от радиатора, въпрос за смяната - ОПРАВЕНО, КЛЮЧ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Теч от радиатора, въпрос за смяната - ОПРАВЕНО, КЛЮЧ

Мнениеот cornkiller » Чет 17 фев 2011 11:51

Колата е Г4,1999, 2.0i,AQY.Сълзи долу от ляво където влиза маркуча на големия кръг на охлаждането.Гледах го на канал, не е от скобата а си е от радиатора.Малка пукнатинка, за сега губи по много малко антифриз,но като се стопли след някоя и друга седмица усещам,че ще стане сериозно положението,предвид че ще загрява повече колата. Въпроса ми е следния: За да извадя радиатора, трябва ли да се маха цялата предна броня или само пластмасите които са отгоре.Ако някой има и снимков материал :bowdown :bowdown :bowdown .Предварително мерси...

Последна промяна от cornkiller на Сря 08 юни 2011 11:22, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
ГОЛФА3-КА
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч от радиатора, въпрос за смяната

Мнениеот ГОЛФА3-КА » Чет 17 фев 2011 13:19

сложи му течна добавка и си на - 6.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 17 фев 2011 13:23

ГОЛФА3-КА написа:сложи му течна добавка и си на - 6.

Колегата ако има предвид минус 6 съм съгласен с ироничната нотка, но ако искаш да си отвориш после работа евентуално и табло ще разглабяш ако се задръсти радиаторчето...Нека колегите, които са го правили да споделят за техническата част по разглабяне/сваляне, но добавката си е хазарт... :beer

Потребителски аватар
GALIANO
Автомобил: Cupra 300
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Чет 17 фев 2011 13:26

На мене точно от тези добавки ми гръмна радиаторчето в купето докато си карах колата.А по темата на мене ми махнаха цялата броня за да сменят радиатора.Купих Валео,миля,че струваше около 90 лв.

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Чет 17 фев 2011 13:50

Добавката я изключвам като вариант. Един път съм сипвал, заради спукан тройник,колкото да я придвижа до сервиза.....Сетих се и още нещо: при свалянето на радиатора,нещо пипа ли се по инсталацията на климатроника-маркучи, компресор и тн.......

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Сря 01 юни 2011 11:33

Малко ъпче по темата: Тия дни ще сменям радиатора, но все още имам разни питанки, а именно:
1. Имам пръскалки на предните фарове - как се махат?
2. След като сваля предната броня, друго нещо сваля ли се ( резпънки някакви, горната греда и тн...)?
3. Нещо по инсталацията на климатроника пипа ли се( трябва ли да се източва фреона или някаква манипулация изобщо)или разкачам вентилаторите и маркучите и сменям спукания радиатор с новия?
4. След като сменя радиатора и закача всички маркучи обратно, при напълването на системата с антифриз целия ли да го изливам или наливам примерно 3 литра изчаквам да загрее колата и да отвори големия кръг и доливам останалото?
5. Къде е пробката за обезвъздушаване на системата?

На отзовалите се, предварително благодаря :bowdown

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч от радиатора, въпрос за смяната - ОПРАВЕНО, КЛЮЧ

Мнениеот cornkiller » Сря 08 юни 2011 11:43

След две вечери гъзурене и лежане, радиатора е сменен. Относно самата смяна: Освен че се маха бронята, свалих и двата фара, че да мога да бъркам спокойно зад радиатора. Маха се блока с перките-махнах ги една по една, че нямах още трупчета да дигна колата и да бъркам отдолу и да изкарам целия блок. Разкача са радиатора на климатика, който е хванат за корпуса на големия радиатор. Махат се маркучите горе и долу на радиатора, източва се антифриза. Развиват се болтовете на тампоните на радиатора и с прибутване леко леко и излиза. За монтажа на новия радиатор се наложи да дигна колата на трупчета, че е доста по лесно отдолу да се вкара и радиатора и перките иначе отгоре пречат разни маркучи и снадки. Сглобяването по обратния ред на разглабянето.Внимава се при набутването на радиатора да не се тресне някъде и термостата който е на радиатора да се намаже с термопаста. От стария радиатор се използват само щуцерите(ако не се счупят докато се вадят маркучите от тях). Закача се всичко както си му е реда(перки, термостат, маркучи). И без това си бях източил системата, преди напълването с антифриз я промих. Запалих колата, докато работи тя САМА се обезвъздушава без каквато и да е интервенция от моя страна, единственото което следях е нивото на антифриза като падна на минимума долях казанчето и я оставих да загрее хубаво и да отвори термостата. Изчаках я да включи перките, пуснах парното и климатика (проверка дали не съм омазал нещо докато напъвах радиатора). Всичко бачкаше на 6, загасих я и се качих в нас да пия :beer . Днеска си закачам бронята и съм heavy metal zork . Предлагам :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”