не работещ километраж
не работещ километраж
Здравейте колеги, имам Голф3, 1.8 бензин 75коня 92година, и не ми работи километража, без оборотомер е. Онзи ден както си карах влезнах в една дупка и стрелката на километража трепна и почна да работи и да отчита изминалите километри. На другият ден същата работа пак спря да работи. Ходих при майстор и ми казаха че не е от датчика, имал сигнал до него, и най-вероятно проблема е бил в таблото. Затова бих искал ако някой знае някой майстор, който разбира от километражи да ми даде неговите координати, да се свържа с него и да си разреша проблема...ще ви бъда много благодарен, благодаря Ви предварително.
Re: не работещ километраж
Ако наистина проблемът е в таблото,по-добре си вземи едно втора ръка от форума и си свиркай.Ще спестиш време,а и някой лев.
а, някой би ли ми предложил някой качествен майстор от Варна, който би ми отстранил проблема или подменил таблото???
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
А този майстор,където си ходил не се ли наема с проблема
при този майстор който ходих, той не беше се занимавал с отварянето на табла и не искаше да се заема да ми го свали...
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Аз на двойковото табло го отстраних този проблем.Малко е трудничко , но стана.Правят се едни разглабяници... и с малко лепило капчица на подходящото масто , стана. Значи при мен скоростомера работеше ,но изминатите километри ,ту ги броеше ,ту не. Проблема е че оста превърта на едно от зъбните колелета в километража и там трябва внимателно да се подлепи. 

а как се отваря таблото, някъде има ли някакъв сайт където подробно е описано или нещо такова...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
demooo74 написа:Аз на двойковото табло го отстраних този проблем.Малко е трудничко , но стана.Правят се едни разглабяници... и с малко лепило капчица на подходящото масто , стана. Значи при мен скоростомера работеше ,но изминатите километри ,ту ги броеше ,ту не. Проблема е че оста превърта на едно от зъбните колелета в километража и там трябва внимателно да се подлепи.
Разликата между двойковото и тройковото е доста голяма. Първото километража му представлява най-общо казано една ос с колелца с цифри на нея т.е. изцяло аналогов уред, докато при Мк3 показанието е цифрово. И да го отвори не виждам какво ще направи. Дори да предположим, че се намери някой да го ремонтира то цената на труда ще е такава, че по-добре колегата да си купи табло с оборотомер хем да си ъпгрейдне малко колата. Сигурно се намират по 20-30 лева тези табла. Аз не бих си губил от времето изобщо да се занимавам с ремонти.
като нямам оборотомер а часовник, мога ли да си взема табло с оборотомер и ще може ли да се направи,т.е да се пригоди, чувал съм че се пуска кабел до бубината мисля че беше че от там се захранва за оборотомера, и има ли значение таблото дали ще от от кола 1.8 или 1.6 или 1.4 на голф
- stefan4o
- Контакти:
Предполагам, че ще минеш без пускане на кабели, сигурно имаш такъв на буксата, но просто таблото ти няма оборотомер. При мен на Джета Мк2 си стана без да пускам допълнително, не вярвам на Мк3 да е по-различно. Действай смело, каквото можем ще помагаме 

- stefan4o
- Контакти:
Не би следвало да има значение, понеже доколкото помня в ЕТКА датчикът на ск.кутия за отчитането на скорост и разстояние е еднакъв.
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Колега,stefan4o( Аз не бих си губил от времето изобщо да се занимавам с ремонти), мой приятел така за аудито си събра само 4 такива табла и прегледа още толкова
.Кое от кое по-работещо. Иначе аз съм уточнил , че става въпрос за голф 2
.

- stefan4o
- Контакти:
Така де, и аз като твоя приятел съм правил няколко пъти от 2 табла едно работещо. Мисълта ми беше, че двете табла нямат общо по отношение на километраж и спидометър. Редно е да се спомене, за да не си отвори излишно работа колегата, мислейки, че при Мк3 е същото.

Или казано с други думи опитът с двойково табло не помага с нищо на колегата

Или казано с други думи опитът с двойково табло не помага с нищо на колегата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”