Виене при Голф 3 АЕА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Виене при Голф 3 АЕА

Мнениеот plamingo » Чет 28 апр 2011 22:53

Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбус :D но много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно. Предположения?

Последна промяна от plamingo на Пет 29 апр 2011 15:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Виене при Голф 3 АЕА

Мнениеот FivePointeO » Чет 28 апр 2011 22:57

plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбус :D но много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно Предположения?

Лагери или стари гуми :idea:

Потребителски аватар
plamingo

Мнениеот plamingo » Чет 28 апр 2011 23:09

FivePointeO написа:
plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбус :D но много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно Предположения?

Гумите ми са FULDA и ги карам четвърта година..

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Пет 29 апр 2011 9:18

plamingo написа:
FivePointeO написа:

Гумите ми са FULDA и ги карам четвърта година..

На мен ми виеше от старите гуми с DOT 01 т.е. гума на 10 години смених ги и изчезна виенето

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пет 29 апр 2011 14:57

Чуваш ли го само при завиване е почти сигурно,че е лагер.

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пет 29 апр 2011 15:35

Погледни си дългата полуоска дали не паднал гасителя на трептенията.Трябва да е близо до върешно каре.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 06 май 2011 16:42

balamata написа:Чуваш ли го само при завиване е почти сигурно,че е лагер.

Не е задължително само в завой да се чува, ако е лагер! Аз имам Г3 ГТ от 2 години като я взех и е бил тръгнал лагера отпред отляво, като си карам в тясна улица със сграда отляво или нещо което да отразява звук се чуваше едно цъкане и си мислех че са накладки, ама не били те. Обаче напоследък след зимата ми се получи едно виене в интервала 80-110км/ч, което не се търпеше и независимо дали е на скорост или по инерция си го имаше. Миналата седмица я носих да ми сменят амортисьорите, че бяха за смяна и майстора ми каза, че лагера заминал. След смяната вътре в колата настана тишина, даже като се качих да я пробвам преди да ми платя се чудя какъв шум ми липсва в колата :Mr Green Fun , така че не е задължително да е само в завой. Колегата мога да го посъветвам да я занесе на някой доверен майстор, че да не реши някой случаен да го одере с излишна смяна на нещо, което си е добре.

Успех
:beer

Потребителски аватар
plamingo

Мнениеот plamingo » Пон 23 май 2011 21:11

plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбус :D но много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно. Предположения?

Проблема още не е решен...ослушвам се от къде ще избие :D .Направи ми впечатление, че задните гуми много често спадат от 2,2 атм. на 1,4 или даже едната 1,2 атм. Възможно ли е такова виене да е от криви джанти при определена скорост?

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Вто 24 май 2011 7:28

първо установи от къде идва точно виенето. Качи някой познат в колата отзад и тръгни по хубав път без дупки, човека да слуша от къде идва виенето. Ако е от задните лагери се чува добре от коя страна е. Един хубав лагер FAG например струва 20 лв. Ако е преден има цени около 40-60 лв за нещо качествено. Ако е някой от предните лагери като вдигнеш гумата на крик се има лек луфт като я заклатиш. Ако е от задните виенето ще започне да се увеличава и ще започне да вие и на по-висока скорост, има вероятност да ти се счупи лагера в движение. Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”