Виене при Голф 3 АЕА
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
Виене при Голф 3 АЕА
Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбус
но много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно. Предположения?

Последна промяна от plamingo на Пет 29 апр 2011 15:53, променено общо 1 път.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Виене при Голф 3 АЕА
plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбусно много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно Предположения?
Лагери или стари гуми

- plamingo
FivePointeO написа:plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбусно много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно Предположения?
Лагери или стари гуми
Гумите ми са FULDA и ги карам четвърта година..
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
plamingo написа:FivePointeO написа:plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбусно много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно Предположения?
Лагери или стари гуми
Гумите ми са FULDA и ги карам четвърта година..
На мен ми виеше от старите гуми с DOT 01 т.е. гума на 10 години смених ги и изчезна виенето
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Чуваш ли го само при завиване е почти сигурно,че е лагер.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни си дългата полуоска дали не паднал гасителя на трептенията.Трябва да е близо до върешно каре.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
balamata написа:Чуваш ли го само при завиване е почти сигурно,че е лагер.
Не е задължително само в завой да се чува, ако е лагер! Аз имам Г3 ГТ от 2 години като я взех и е бил тръгнал лагера отпред отляво, като си карам в тясна улица със сграда отляво или нещо което да отразява звук се чуваше едно цъкане и си мислех че са накладки, ама не били те. Обаче напоследък след зимата ми се получи едно виене в интервала 80-110км/ч, което не се търпеше и независимо дали е на скорост или по инерция си го имаше. Миналата седмица я носих да ми сменят амортисьорите, че бяха за смяна и майстора ми каза, че лагера заминал. След смяната вътре в колата настана тишина, даже като се качих да я пробвам преди да ми платя се чудя какъв шум ми липсва в колата

Успех

- plamingo
plamingo написа:Проблема колеги,се появи наскоро и се усеща при скорост между 50-60 км/ч, независимо дали съм на скорост или по инерция.Звука наподобява ускоряване на тролейбусно много по-тих! Интересно,че се чува точно при каране с 55-60 км/ч!Не мога да усетя отпред или отзад идва.Колата е голф3 АЕА 1,6 моно. Предположения?
Проблема още не е решен...ослушвам се от къде ще избие

- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
първо установи от къде идва точно виенето. Качи някой познат в колата отзад и тръгни по хубав път без дупки, човека да слуша от къде идва виенето. Ако е от задните лагери се чува добре от коя страна е. Един хубав лагер FAG например струва 20 лв. Ако е преден има цени около 40-60 лв за нещо качествено. Ако е някой от предните лагери като вдигнеш гумата на крик се има лек луфт като я заклатиш. Ако е от задните виенето ще започне да се увеличава и ще започне да вие и на по-висока скорост, има вероятност да ти се счупи лагера в движение. Поздрави!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”