проблем с паленето
- Kn0cK3r
- Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
- Двигател: CJXA
проблем с паленето
Здравейте колеги ! Проблемът е следният: При палене при студен мотор - колата си пали , няма грешка НО ако измина разстояние от 500 метра и изгася двигателя - при опит за повторно палене върти около 8 - 10 секунди и чак тогава пали. След това колкото и пъти да я гася и да я паля - няма проблем. Но това нещо се случва всеки ден когато я запаля за пръв път и измина разстояние по - малко от 1км. Ако измина по - дълго разстояние си пали и от вторият път , но все пак е доста дразнещо. Някой има ли идея на какво може да се дължи ?
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с паленето
колега, сещам се за няколко неща които имат същите симптоми който описваш, но дай малко подробности за мотора, бензин, дизел и т.н.т.
- Kn0cK3r
slavi13 написа:колега, сещам се за няколко неща които имат същите симптоми който описваш, но дай малко подробности за мотора, бензин, дизел и т.н.т.
мотор 1.6моно 75к.с.
пали на бензин и автоматично обръща на ГАЗ
и на газ , и на бензин прави така ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте миналата седмица си купих щаран 1,9 110к.с. и проблема ми е следния когато двигателят е студен пали нормално,но когато малко позагрее и се помъча да запаля ,пали но върти около 7-8 секунди и тогава запалва бихте ли ми помогнали да разбера от къде е причината,благодаря предварително
- Kn0cK3r
decho ganchev70 написа:здравейте миналата седмица си купих щаран 1,9 110к.с. и проблема ми е следния когато двигателят е студен пали нормално,но когато малко позагрее и се помъча да запаля ,пали но върти около 7-8 секунди и тогава запалва бихте ли ми помогнали да разбера от къде е причината,благодаря предварително
колега , проблемът ми е абсолютно същият
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Свещите, които са на мотора отговарят ли на предписанията за него ???
decho ganchev70 написа:здравейте миналата седмица си купих щаран 1,9 110к.с. и проблема ми е следния когато двигателят е студен пали нормално,но когато малко позагрее и се помъча да запаля ,пали но върти около 7-8 секунди и тогава запалва бихте ли ми помогнали да разбера от къде е причината,благодаря предварително
Дечо , да не си с дизел ? щот ,те са в друг подфорум! тук говорим за бензинки!
- Kn0cK3r
vladovelin написа:Свещите, които са на мотора отговарят ли на предписанията за него ???
да , отговарят си

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А като запали, изпушва ли черно от ауспуха!
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Колега един приятел има същия проблем пали на газ или на бензин кара кара угасне кара угасне и така докато загрее ходихме до един газаджия и каза че мембраните на изпарителя са заминали,закарай твоята да я погледнат така най точно ще видиш какъв е проблема..
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
това се получава защото след гасене палиш на бензин ,а същевременно останалата газ в изпарителя също отива в колектора=> давиш мотора,опитай когато я загасиш да запалиш на газ (ако има тая опция),или да я угасиш на бензин.
- Kn0cK3r
muns61 написа:А като запали, изпушва ли черно от ауспуха!
Не =]
- Kn0cK3r
keymaker написа:това се получава защото след гасене палиш на бензин ,а същевременно останалата газ в изпарителя също отива в колектора=> давиш мотора,опитай когато я загасиш да запалиш на газ (ако има тая опция),или да я угасиш на бензин.
пробвал съм... все същата работа ..
- Kn0cK3r
martin_072 написа:Колега един приятел има същия проблем пали на газ или на бензин кара кара угасне кара угасне и така докато загрее ходихме до един газаджия и каза че мембраните на изпарителя са заминали,закарай твоята да я погледнат така най точно ще видиш какъв е проблема..
възможно е , но газовата съм я слагал преди 10 месеца чисто нова. Ипзарителя е ел. Ловато ... много ме съмнява това да е проблемът! Все пак мерси за информацията

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”